Julkaistu    |  Päivitetty 
Aimo Salonen

Siun sote tekstaa torstaina ja laittaa kirjeitä ensi viikosta lähtien

Siun soten viikon takainen tiedote herätti epävarmuutta rokotusvuoroaan odottavissa ikäihmisissä.

– Onko nyt varmasti niin, että itse ei tarvitse lähteä selvittämään omia rokotusaikoja, vaan ne oikeasti laittavat tekstiviestin tai kirjeen, kun oma ryhmä on vuorossa, kysyi Karjalan Heilin toimitukseen manantaina soittanut nainen.

On.

– Tekstiviestit ja kirjeet ovat lähdössä lähiaikoina. Niissä kerrotaan, että henkilö kuuluu rokotusvuorossa olevaan ryhmään ja neuvotaan, miten ajan voi varata, Siun soten viestintäpäällikkö Susanna Prokola vastaa.

Tekstiviesti lähtee tämän viikon torstaina kaikille nyt rokotusvuorossa oleville eli yli 80-vuotiaille sekä niille alle 70-vuotiaille, joilla on vakavalle koronavirustaudille voimakkaasti altistava sairaus.

– Tekstiviestin saaminen edellyttää, että henkilö on antanut Siun sotelle luvan lähettää tietoa tekstiviestillä, Prokkola painottaa.

Tekstiviestiluvan voi tarkistaa ja tarvittaessa muuttaa verkossa Medinet-terveyspalvelussa osoitteessa medinet.pohjoiskarjala.net.

– Pyrimme tavoittamaan mahdollisimman monikanavaisesti nekin ihmiset, jotka eivät käytä verkkopalveluja, Prokkola sanoo.

Niinpä kirjeitä alkaa lähteä ensi viikosta lähtien porrastetusti rokotusjärjestyksen mukaan kaikille yli 70-vuotiaille ja riskiryhmiin kuuluville alle 70-vuotiaille.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä