Julkaistu 
Hanna-Mari Lappalainen

Avi: Yli 20 hengen yleisötilaisuudet kielletty edelleen

Avi: Yli 20 hengen yleisötilaisuudet kielletty edelleen Kimmo Kirves

Itä-Suomen aluehallintovirasto on 12.2.2021 tehnyt päätöksen, jonka mukaan yli kahdenkymmenen hengen yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestäminen on kielletty. Päätös on voimassa koko Itä-Suomen aluehallintoviraston toimialueella eli Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon maakuntien kunnissa. Määräys on voimassa 22.3.2021 saakka.

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu alle kaksikymmentä henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 (päivitetty 11.2.2021) antamaa ohjetta.

Itä-Suomessa on kuluvan talven aikana esiintynyt useita tautiryppäitä, ja joidenkin maakuntien alueilla ollaan tai on oltu jo kiihtymis- tai leviämisvaiheessa. Itä-Suomen aluehallintovirasto tiedottaa saaneensa alueensa sairaanhoitopiirien covid-19-yhteistyöryhmiltä kokonaisarviot kunkin sairaanhoitopiirin covid-19-tilannekuvasta sekä alueiden esittämät näkemykset epidemian hillitsemiseksi tarvittavista rajoitustoimenpiteistä. Myös sairaanhoitopiirien yhteistyöryhmien arviointien mukaan aluehallintoviraston nykyisiä rajoituksia on syytä jatkaa.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä