Julkaistu 
Hanna-Mari Lappalainen

Ikäihmisten yksinäisyyttä vastaan yritystoiminnalla

Minttu Meurasen (vas.) ja Janette Karttusen mielestä ikäihmisten henkiseen hyvinvointiin pitäisi kiinnittää enemmän huomiota. Koda-koirakin tahtoi mukaan kuvaan. Kuva: Hanna-Mari Lappalainen Minttu Meurasen (vas.) ja Janette Karttusen mielestä ikäihmisten henkiseen hyvinvointiin pitäisi kiinnittää enemmän huomiota. Koda-koirakin tahtoi mukaan kuvaan. Kuva: Hanna-Mari Lappalainen

Minttu Meuranen ja Janette Karttunen päättivät puuttua ikäihmisten yksinäisyyteen perustamalla yrityksen, jonka tavoitteena on parantaa ikäihmisten henkistä hyvinvointia.

Ikäihmisten yksinäisyys on kasvava ongelma, johon ovat tarttuneet hanakasti jo etenkin kolmannen sektorin toimijat. Tutkimusten mukaan yksinäisyys on yleistä erityisesti yksin asuvien ja paljon palveluita tarvitsevien henkilöiden keskuudessa, ja maaseudulla yksinäisyys on yleisempää kuin kaupungissa.
Enenevissä määrin ikäihmisten yksinäisyyteen ovat halunneet puuttua myös yritykset: tammikuun alussa perustettu joensuulainen Kaverina Oy tarjoaa palveluita ikäihmisten sosiaalisen hyvinvoinnin tukemiseksi ja toimintakyvyn ylläpitämiseksi. Yritys ei ole ainoa laatuaan, mutta vastaavat palvelut ovat vielä verrattain uusia.
– Olemme huomanneet, että tällainen palvelu on ihmisille vielä aika vierasta ja erilaista Joensuussa, kertoo Minttu Meuranen, toinen yrityksen perustajista.
Toisena yrittäjänä toimii Meurasen tytär Janette Karttunen, jonka ideasta yritys sai alkunsa. Minttu Meurasen äidin jäätyä leskeksi puolitoista vuotta sitten Meuranen ja Karttunen pitivät hänelle yhdessä seuraa ja olivat mukana arkisissa askareissa.
– Huomasimme, että läsnäolo ja normaalien arkiasioiden tekeminen oli mummille tosi tärkeää ja auttoi jaksamaan, Karttunen toteaa.
– Mietin eräänä iltana, että olisipa ihanaa tehdä työkseen tällaista – olla seurana ikäihmisille. Sain siitä ajatuksen ja pirautin äidille, joka olikin heti mukana.

Kaverina Oy:n tavoitteena on aktivoida ikäihmisiä tekemällä asioida yhdessä ja olemalla mukana arjen toiminnoissa – yrittäjien mukaan toiminta voi olla esimerkiksi ruoanlaittoa tai leipomista, pyykinpesua, asiointiapua, älylaitteiden käytössä avustusta tai vaikkapa vain kahvittelua tai yhdessä laulamista. Olennaista on, että mitään ei tehdä asiakkaan puolesta, vaan kaikki tehdään yhdessä, toimintaan aktivoiden.
– Ikäihmisten yksinäisyys ja sen kerrannaisvaikutukset ovat laaja-alainen ongelma. Esimerkiksi kotihoidossa ehditään keskittyä lähinnä ikäihmisen fyysiseen hyvinvointiin, mutta psyykkinen ja sosiaalinen hyvinvointi jäävät vähemmälle, Minttu Meuranen kertoo.
Yrittäjät voivat asiakkaan toiveiden mukaisesti vierailla tämän luona esimerkiksi kerran viikossa yhden tai kahden tunnin ajan. Asiakkaan toiveet kartoitetaan aina tutustumiskäynnillä.
Yrittäjien mukaan Kaverina Oy:n asiakkaina on jo henkilöitä, joiden luona vierailee jo kotihoitaja säännöllisesti. Minttu Meuranen painottaakin, että Kaverina Oy:n palvelu on nimenomaan enemmän piiloon jäävää, henkiseen hyvinvointiin keskittyvää palvelua.
– Onhan sekin jonkin tason hoitotyötä, mutta ei samalla tavoin näkyvää.

Kaverina Oy:n palvelu on hinnoiteltu tuntihinnoin, ei toiminnan perusteella. Minttu Meurasen ja Janette Karttusen mukaan vastaavan palvelun maksullisuutta ei ole kyseenalaistettu, eikä siihen ole syytäkään; yrittäjät muistuttavat, että palvelussa on kyse muustakin kuin kahvittelusta ja rupattelusta.
– Toiminnan syvällisempänä tavoitteena on kuitenkin se aktivointi ja henkinen hyvinvointi.
Yrittäjien mukaan työ on luonteeltaan sellaista, että sitä on tehtävä täydellä sydämellä.
– Kyllähän tätä tekisi ilmaiseksikin, jos ei tarvitsisi leipäänsä jostakin saada, Meuranen toteaa.
Karttunen kertoo toimineensa viime vuodet kotiäitinä, ja Meuranen on kouluttautunut kaupan alan uran jälkeen lähihoitajaksi. Varsinaisia lähihoitajan töitä hän ei kuitenkaan ehtinyt tehdä terveysongelmien vuoksi.
– En pysty tekemään sitä niin sanottua perustyötä. Mutta ei mitään niin huonoa ettei hyvääkin, sillä jos en olisi joutunut jäämään pois muista töistä, en varmaan olisi tässä nyt, Meuranen tuumaa.

Yrittäjien mukaan säännöllisiä asiakkuuksia on jo muodostunut, vaikkakaan ei kovin montaa. Vaikka yhteydenottoja tulee, korona nostaa lopulta kynnystä tarttua palveluun.
– Se vaikuttaa nyt ihan kaikkeen. Toki me teemme omalta osaltamme kaikkemme, että vierailut sujuvat turvallisesti.
Minttu Meurasen mukaan jopa suurin osa tähän saakka tulleista yhteydenotoista on ikäihmisten omaisten tekemiä.
– Toisinaan omainen voi kokea huonoa omatuntoa tällaisen palvelun ostamisesta. On kuitenkin hyvä muistaa, että kaikkea ei tarvitse jaksaa aina itse – ja Pohjois-Karjalassakin omaiset asuvat usein ikäihmisen kanssa eri paikkakunnalla, tai aivan eri puolella Suomeakin, jolloin säännöllinen tapaaminen ei ole aina mahdollista.
Tällä hetkellä Kaverina Oy tarjoaa palvelua vain Joensuun alueella, mutta yrittäjien mukaan kysynnän kasvaessa on mahdollista, että palvelu laajenee jossakin vaiheessa ympäryskuntiin.
Yrittäjien mukaan parasta palautetta on tähän saakka ollut asiakkailta suoraan saatu positiivinen palaute.
– On ihanaa kuulla, kun asiakas sanoo, että onpa ilo aina kun tulette käymään ja että asiakas odottaa taas seuraavaa käyntiä, Janette Karttunen summaa.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä