Julkaistu 
Aimo Salonen

Keksikääpä kaunottarelle uusi käyttö!

Kaavoitusarkkitehti Natalia Musikka tekee Tikkamäentie 17:lle uutta asemakaavaa, joka koskee myös vesitornia, jolla Musikka itsekin on juhlinut kaverinsa polttareita. Aimo Salonen Kaavoitusarkkitehti Natalia Musikka tekee Tikkamäentie 17:lle uutta asemakaavaa, joka koskee myös vesitornia, jolla Musikka itsekin on juhlinut kaverinsa polttareita.

Heili pyytää vinkkejä, jotka edistäisivät Niinivaaran vanhan vesitornin suojelumerkintää.

 

Niinivaaralle ollaan tekemässä Tikkamäentie 17:n uutta asemakaavaa, johon mahdollisesti tulee suojelumerkintä Viljo Raittilan suunnittelemalle, vuonna 1927 valmistuneelle Niinivaaran vesitornille. Tällä hetkellä torni on huonokuntoinen ja kaipaa remonttia.

Tornin omistaa Joensuun Vesi, jolla ei ole kuitenkaan ollut sille käyttöä enää vuosikausiin.

– Siinäpä kysymys, mitä uutta käyttöä tornilla voisi olla. Sitä voisi kysyä vaikka lukijoilta, Joensuun Veden johtaja Juha Lemmetyinen totesi Karjalan Heilin haastattelussa.

Asemakaavaa tekee kaavoitusarkkitehti Natalia Musikka, joka haluaisi säilyttää tornin. Suuri kysymys on, mitä toimintoja siihen voisi tulla ja kuka niitä pyörittäisi ja remontoisi tornin.

– Tiedän, että torni on tärkeä monille joensuulaisille. Itsekin olen ollut siellä kaverini polttareissa, Musikka totesi perjantaina puoliltapäivin, kun tornilla otettiin kuvaa.

 

Keskustelu on avattu. Ideoita voi heittää Heilin Facebookiin ja muille foorumeille. Laajempi juttu tornin historiasta ja kaavahankkeesta on Karjalan Heilissä keskiviikkona 27. tammikuuta.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä