Julkaistu 

PKO:n kesätyöhaku on avattu

Pohjois-Karjalan Osuuskaupan tarjoamien kesätöiden haku kesälle 2021 on avattu, PKO tiedottaa. Tarjolla on sekä tienaa ja tutustu -kesäharjoittelupaikkoja että varsinaisia, pidempiä kesätöitä. Molempiin on tänä vuonna oma erillinen hakunsa. Kesätöitä haetaan täysin sähköisesti, ja viimeinen hakupäivä on 28.2.2021.

PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelän mukaan varsinainen kesätyöntekijätarve on noin 300, mutta nuoria tullaan palkkaamaan satoja enemmän.

– Nuorten kesätyöllistäminen on meidän tärkeimpiä vastuullisuustekojamme. Tarjoamalla kesätöitä toimimme yhteistä hyvää -arvomme mukaisesti ja samalla konkreettisesti edistämme maakunnan elinvoimaisuutta, Juha Kivelä sanoo.

Hakemuksia PKO:n kesätyöpaikkoihin on aikaisempina vuosina tullut noin 3 500–4 000.

– Luemme jokaisen hakemuksen huolellisesti läpi, ja haastattelemme nuoria noin kolme kertaa enemmän kuin voimme palkata. Jo haastattelukokemus on nuorelle merkityksellinen, vaikka sen seurauksena ei työpaikkaa saisikaan. Valitsemme haastateltavia nuoria myös sosiaalisin perustein ja tarjoamme kesätyöpaikkoja myös erityisnuorille sekä kehitysvammaisille nuorille, joiden olisi muuten hankala työllistyä kesäksi, henkilöstöjohtaja Mika-Jussi Mononen sanoo.

Monosen mukaan valttikortteja kesätyöhaussa ovat iloinen asiakaspalveluasenne, halu oppia uutta, hyvät yhteistyötaidot sekä uteliaisuus ja reippaus.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä