Julkaistu 

Itä-Suomen yliopistolle 9,1 miljoonan euron rahoitus tutkimuksen vahvistamiseksi

Itä-Suomen yliopistolle 9,1 miljoonan euron rahoitus tutkimuksen vahvistamiseksi Juha Inkinen

Suomen Akatemia on myöntänyt Itä-Suomen yliopistolle 9,1 miljoonan euron rahoituksen yliopiston tutkimusprofiilin vahvistamiseksi, Itä-Suomen yliopisto tiedottaa. Kyseessä on viisivuotinen rahoitus, jota käytetään edistämään tutkimustoimintaa yliopistolle merkittävillä tutkimusalueilla, jotka liittyvät lääkekehitykseen, neurotieteisiin, metsäbiotalouteen, sekä fotoniikkaa hyödyntävien teknologioiden kehitykseen.

– Yliopistomme systemaattinen kehittäminen tutkimuksen vahvuusalueillamme on tuottanut kansallisesti ja kansainvälisesti näkyvää ja vaikuttavaa tutkimusta, rehtori Jukka Mönkkönen sanoo.

Yliopistojen rahoitushakemuksia arvioinut kansainvälinen paneeli näki Itä-Suomen yliopiston monitieteisen tutkimuksen olevan maailman huippuluokkaa nyt kehitettävillä alueilla. Kehittämiskohteet ja toimet ovat arvion mukaan kunnianhimoisia ja tukevat sekä kansainvälistä, kansallista että alueellista kehitystä.

Suomen Akatemian profiloitumisrahoituksen tarkoituksena on tukea ja nopeuttaa yliopistojen strategioiden mukaista profiloitumista tutkimuksen laadun kehittämiseksi. Suomen Akatemia jakoi nyt kuudetta kertaa suomalaisille yliopistoille rahoitusta tutkimusprofiilin vahvistamiseen, ja nyt jaettu summa oli kokonaisuudessaan sata miljoonaa euroa.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä