Julkaistu    |  Päivitetty 

Lumenveiston SM-kilpailulla on varasuunnitelma

Ilmoittautuminen lumenveiston SM-kilpailuun Ilomantsissa on alkanut ja kestää tammikuun loppuun saakka. ILO!LUMI-tapahtuman toteutus 19.–21. helmikuuta on kuitenkin kiinni koronatilanteesta ja Itä-Suomen aluehallintoviraston kokoontumisrajoituspäätöksistä.

ILO!LUMI-tapahtuman kisajohtaja Timo Reko kertoo tapahtuman järjestäjien odottavan nyt viranomaisten päätöksiä, jotka ovat luvassa viimeistään keskiviikkona 20. tammikuuta.

– Mukautamme toimintamme viranomaisten ohjeiden mukaan. Valmiudet yleisötapahtuman järjestämiseen ovat olemassa, ja muutamia ilmoittautuneita SM-kilpailuun on jo tullut, Reko kertoo.

Lumenveiston SM-kilpailussa on kolme sarjaa: toiminnallinen, taiteellinen ja soolosarja. Kussakin sarjassa on oltava vähintään neljä joukkuetta/veistäjää, jotta SM-tittelit voidaan jakaa. Veistopaikkana on Megrin Matkailu.

Tällä hetkellä Itä-Suomen aluehallintovirasto kieltää sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä.

– Mikäli samat rajoitukset jatkuvat, meillä on varasuunnitelma olemassa. Joka tapauksessa Ilomantsin Mekrijärvellä puhutaan lumesta ja veistetään lunta kyseisenä viikonloppuna – vaikka pienemmällä porukalla, lyhyemmän aikaa ja osin virtuaalisesti, Reko sanoo.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä