Julkaistu    |  Päivitetty 
Aimo Salonen

Myllerrys siirtyi Kimmeliin

Kimmelissä tehdään jo muutostöitä. Seurannassa on, etenevätkö työt jossain vaiheessa kylpylän rakentamiseen saakka. 
KuvaT: Aimo Salonen Kimmelissä tehdään jo muutostöitä. Seurannassa on, etenevätkö työt jossain vaiheessa kylpylän rakentamiseen saakka. KuvaT: Aimo Salonen
Samaan aikaan kun Pohjois-Karjalan Osuuskaupan ja Joensuun kaupungin johto kertoivat mediaväelle asemanseudun 500-paikkaisen parkkitalon avaamisesta, möyri kaivinkone jo kadun toisella puolella Kimmelin pihalla.

– Seuraavan vuoden aikana meillä on vähän vajaan 20 miljoonan euron mylläys Kimmelissä, PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelä kertoi.

Kimmelin ja Sirkkalanpuiston alueella on kaava, joka mahdollistaa PKO:lle paljon asioita hotellin ja sen ravintoloiden kehittämisestä aina uuden kylpylän rakentamiseen. Nyt alkoi muutostöiden ykkösvaihe, jonka aikana hotellihuoneita ja ravintoloita uusitaan ja kokoustiloja laajennetaan.

– Uudistukset mahdollistavat suurempien kokousryhmien palvelemisen, Kivelä totesi.

– Joensuulla on toimiva infra ja kompakti koko, ja tämä on mainio kaupunki järjestää kokouksia, symposiumeja ja muita tapahtumia, joiden väkimäärä vaihtelee välillä 500–1 500 ihmistä. Meillä ei vain ole ollut oikein tiloja semmoisille tapahtumille.

Kaupunginjohtaja Kari Karjalainen viittasi PKO:n, kaupungin ja valtion yhteistoimiin, jotka ovat luomassa Joensuuhun asemalta Ilosaaren kautta yliopiston kampukselle ja Mehtimäen urheilualueelle ulottuvan akselin, joka on ainutlaatuinen erilaisten matkailu-, kongressi-, messu-, liikunta- ja kulttuuritapahtumien järjestämiseen.

– Seuraavien kolmen vuoden aikana ratapiha tullaan rakentamaan uuteen uskoon, ja valtakunnantasolla jos itäratahanke toteutuu, matka-aika Joensuusta Helsinkiin lyhenee kilpailukykyiseksi kenties jopa lentoliikenteeseen nähden, Karjalainen huomautti.

Karjalainen muistutti uudenlaisesta kokonaisuudesta, joka asemanseudulle on syntymässä. Matkustamiseen liittyvien toimintojen ja hotelli- sekä ravintolapalvelujen lisäksi alueella on tai sinne kehittyy asumista, toimistoja, perusopetusta ja sisäliikuntakeskus.

Karjalainen lisäsi listaansa myös ”toivottavasti lähitulevaisuudessa” tulevat kylpyläpalvelut, mutta milloin koneet oikein alkavat myllätä Sirkkalanpuiston työmaalla?

– Se sisältyy muutostöiden kakkosvaiheeseen, joka alkaa vuoden kuluttua. Päätöksiä kakkosvaiheen toteutuksista tehdään pala kerrallaan, toimitusjohtaja Kivelä vastasi.

– On meillä kylpylän suunnitelmat aika pitkälläkin jo, mutta toteutus katsotaan sitten erikseen. Siihen liittyy myös Kimmelin alakerran hyödyntäminen.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä