Julkaistu    |  Päivitetty 
Marko Siintomaa

Esikuvansa kaltainen villiponi

Dark Highland Green värinen vuosimallin 2020 Ford Mustang Bullit kunnioittaa vahvasti elokuvahistoriaa. Vuoden 1968 elokuvassa Frank Bullitt ajoi samanväristä Mustangia pitkin San Franciscon katuja. Kuva: Marko Siintomaa Dark Highland Green värinen vuosimallin 2020 Ford Mustang Bullit kunnioittaa vahvasti elokuvahistoriaa. Vuoden 1968 elokuvassa Frank Bullitt ajoi samanväristä Mustangia pitkin San Franciscon katuja. Kuva: Marko Siintomaa
Elokuvateattereihin vuonna 1968 tulleessa elokuvassa nimeltä Bullitt on 10 minuuttia ja 53 sekuntia kestävä takaa-ajokohtaus, joka sijoittuu San Franciscon kaduille. Steve McQueenin tähdittämä etsivä Frank Bullitt ajaa Ford Mustangia ja pahikset Dodge Chargeria. Kohtauksessa ei ole musiikkia eikä dialogia, vain V8-moottorien ärjymistä ja kovaa ajoa.

Vaikka autojen vaihdelaatikoissa ei ole kiihdytyksessä niin paljon vaihteita kuin Hurjapäät-elokuvasarjan autoissa, niin se on taatusti yksi elokuvahistorian kuuluisimmista takaa-ajoista. Niin kuuluisa, että jo hävinneeksi luultu toinen kohtauksessa käytetty 325-hevosvoimainen vuosimallin 1968 Ford Mustang GT 390 Fastback myyntiin tammikuussa 2020 huutokaupassa kaikki kulut huomioon ottaen käsittämättömällä 3,74 miljoonalla dollarilla.

Valkokankaalla tehdyn läpimurron myötä Dark Highland Green -värisestä tummanvihreästä Ford Mustangista tuli legenda.

Vuosimallin 2020 Mustang Bullitt perustuu 5,0-litraiseen GT-malliin. Siinä on esikuvansa mukainen V8-moottori, josta on hieman kutiteltu lisää tehoa.

Bullitt on aina kuusivaihteinen manuaali, ja värivaihtoehtoina ovat tummanvihreä ja musta. Ulkopuolella autossa ei lue missään Ford tai Mustang, vain takana olevassa valebensakorkissa lukee Bullitt. Myös rattia koristaa sama teksti.

Sisällä on tuttua Mustangia eli yleisilme ja laatuvaikutelma on varsin amerikkalaisen (muovisen) oloinen. Myös etupenkit on tehty lähtömaan mittojen mukaan.

Mittaristo on täysdigitaalinen ja keskellä kojetaulua on muista Fordeista tuttu SYNC 3 -tietoviihdejärjestelmä. Vaihdekepin nuppi on valkoinen ”biljardipallo”. Liikkeelle lähdettäessä selviää, mistä maasta Mustang tulee. Auto on pitkä ja varsinkin leveä. Myös yli 1 800 kilon omamassa tuntuu. Hiljakseen ajaessa moottori ei tunnu ihan tehokkaalta kuin lukujen perusteella voisi olettaa.

Mustangin V8-moottori on yhdistelmä uutta ja vanhaa. Ahtaminen on tullut urheiluautoihin vahvasti viime vuosina, joten on ilahduttavaa välillä nähdä edelleen myös vapaasti hengittävä iso moottori. Teknisessä mielessä moottorista löytyy nykyajan kaikki modernit hienoudet, paitsi se ahdin. Käynnistyksen yhteydessä ei jää epäselväksi, että nyt on kyse veekasista.

Tyhjäkäynnillä moottori ”hörhöttää” vanhan liiton kasikoneiden tyyliin. Mikäli joka käynnistyskerralla ei halua herättää koko naapuristoa, niin valikosta saa säädettyä auton hiljaisemmaksi. Vaihteiden vaihtaminen vaatii tomeran otteen vaihdekepistä, ja ohjauksessa on kuitenkin sopivasti tuntoa tämän tyyliseen autoon. Vapaasti hengittävä suht korkealle kiertävä moottori tuntuu heräävän eloon kunnolla vasta neljän tonnin jälkeen. Samalla moottorin ääniraita muuttuu sellaiseksi, että varmasti itse Steve McQueenilla nousisi taatusti hymy huulille.

Moottorin ääni on vahvasti bassovoittoinen, mutta tietyllä tavalla raaka aina 7 500 rpm punarajalle asti. Lisäksi kaikenlaista pauketta ja rätinää kuuluu kaasua höllätessä. Vaihdelaatikon välitykset ovat pitkät, jopa liiankin pitkät Suomen nopeuksille. Moottoritienopeus tulee vauhdilla mittariin, ja silti vaihteita olisi vaikka miten jäljellä.

Totta puhuen Mustangissa ei ole kovin paljon järkeä. Liekö koskaan on ollut. Pitkästä keulasta johtuen tilankäyttö on enintään kohtalaista, joten tavaratila ei ole hurjan iso ja takapenkistä huolimatta Mustangilla matkustaa vain kaksi ihmistä sopuisasti.

Jos välillä ahdistaa harmaat tylsät päivät, niin Mustang Bullitt on täsmälääke tähän ongelmaan. Tämä auto saa fiiliksen kohoamaan ja uuteen päivään startatessa maailma näyttääkin äkkiä paljon iloisemmalta paikalta. Kaiken lisäksi Mustang näyttää saavan ihmiset iloiselle mielelle. Koeajon aikana peukkua tuli monelta ihmiseltä, mutta jonkun toisen merkin kuskeille saattaa huonolla tuurilla nousta pystyyn joku muu sormi.

Mustang on amerikkalaisen elämäntavan ilmentymä. Jos Ford joskus harkitsee bensakasilla olevan Mustangin valmistamisen lopettamista, niin voisin melkein vannoa mellakoiden alkavan Teksasin osavaltiossa. Suomessa tämä on sinun ”vain” noin 90 000 eurolla.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä