Julkaistu 
Hanna-Mari Lappalainen

Popmuusikot sai Taide- ja kulttuurialan työnantaja -palkinnon

Joensuun Popmuusikot ry tunnetaan parhaiten Ilosaarirockin järjestämisestä. Niko Jouhkimainen Joensuun Popmuusikot ry tunnetaan parhaiten Ilosaarirockin järjestämisestä.

Joensuun Popmuusikot ry:lle on myönnetty Taide ja kulttuurialan työnantaja -palkinto. Kyseessä on vuosittainen Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU ry:n myöntämä palkinto, joka myönnetään nyt toista kertaa.

Palkinnon myöntämistä perustellaan muun muassa Popmuusikoiden järjestämän Ilosaarirockin organisaation pitkäjänteisellä uudistamisella ja sillä, että Popmuusikot on näyttänyt toiminnallaan tietä muille alalla toimijoille. Joensuun Popmuusikoiden merkittävin taloudellinen muutos tapahtui 2018, kun yhdistystaustainen, vapaaehtoistyövoimaan perustunut festivaali siirtyi palkkaorganisaatioksi.

– Haluamme olla reilu, vastuullinen ja suoraselkäinen työnantaja. Tunnistamme alamme pätkätöiden haasteet ja pyrimme jatkuvasti kehittämään toimintaamme ja edistämään koko alan työelämää, kertoo toiminnanjohtaja Niina Hattunen.

Palkintoa perustellaan myös yhdistyksen organisaatiomuutoksen myötä parantuneilla resursseilla ja sillä, että Ilosaarirockin peruuntumisesta huolimatta yhdistys selvisi vuodesta ilman yt-neuvotteluita ja lomautuksia.

– Joensuun Popmuusikot ry on tehnyt Itä-Suomen alueella uraauurtavaa työtä kevyen musiikin ammattimaisen tapahtuma- sekä harrastustoiminnan hyväksi viiden vuosikymmenen ajan. Yhdistyksellä on merkittävä aluevaikutus taide- ja kulttuurialan työllistäjänä, taloudellisen toimeentulon edistäjänä sekä hyvinvointivaikutuksiltaan laajan henkisen pääoman vahvistajana, TAKUn tiedotteessa todetaan.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä