Julkaistu 

Joensuussa paljastumassa laaja koronavirustartuntojen ryväs

Joensuussa paljastumassa laaja koronavirustartuntojen ryväs Varpu Strengell

Joensuussa on paljastumassa laajempi koronavirustartuntojen ryväs, jossa tartunnat liittyvät muun muassa korkeakoululiikunnan ryhmäliikuntatunteihin, Siun sote tiedottaa. Ryväs alkoi selvitä eilen 18. marraskuuta, ja tartuntaketjujen ja altistuneiden selvittäminen on vielä kesken. Uusia koronavirustartuntoja on eilisillan jälkeen varmistunut kahdeksan. Joukossa on myös yksittäisiä tartuntoja, jotka eivät liity samaan tartuntaketjuun.

Ryppään laajuutta ei voi vielä Siun soten mukaan arvioida. Altistumisia on voinut tapahtua useissa liikuntapaikoissa ja ravintoloissa, pääasiassa Joensuussa. Tiedossa olevat altistumispaikat on päivitetty Siun soten verkkosivuille https://www.siunsote.fi/koronaviruksen-altistumispaikat. Tietoja päivitetään sivulle sitä mukaa, kun altistumispaikkoja varmistuu.

Lisäksi Joensuun kaupungin Gävlenlinnan päiväkodissa 16.–17. marraskuuta ollut henkilökunta ja lapset asetetaan tartuntatautilain mukaiseen kymmenen päivän karanteeniin koronavirukselle altistumisen takia. Siun sote on suoraan yhteydessä kaikkiin altistuneisiin ja päiväkoti tiedottaa vanhemmille järjestelyistä omissa kanavissaan.

Siun soten toiminta-alueen alueellinen koordinaatioryhmä kokoontuu tänään 19. marraskuuta arvioimaan koronavirusepidemian alueellista tilannetta ja sen edellyttämiä toimenpiteitä. Siun sote tiedottaa epidemiatilanteen kokonaistilanteesta kokouksen jälkeen.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä