Julkaistu 
Aimo Salonen

Niinivaaran hallialoite uuteen valmisteluun

Kirsti Brusi on yksi kansalaisaloitteen allekirjoittajista. Hänen mietteitään voi lukea ensi viikon Heilistä. Aimo Salonen Kirsti Brusi on yksi kansalaisaloitteen allekirjoittajista. Hänen mietteitään voi lukea ensi viikon Heilistä.

Kulttuuri- ja liikuntalautakunta haluaa täsmällisempiä selvityksiä kustannuksista.

 

Joensuun kulttuuri- ja liikuntalautakunta palautti keskiviikkoiltana yksimielisesti uuteen valmisteluun kansalaisaloitteen, jossa toivotaan kaupungilta toimia, joilla Niinivaaran uimahallin toiminta jatkuisi vuoden 2021 alusta. Kansalaisaloitteessa esitetään julkinen-yksityinen -kumppanuuteen perustuvaa toimintamallia.

Hallin toimintaa on pyörittänyt Vetrea Terveys Oy, joka on vuokrannut uimahallin Suomen Seniorikodit ry:ltä. Vetrea on ilmoittanut, että sillä ei ole taloudellisia mahdollisuuksia jatkaa entiseltä pohjalta, ja että se lopettaa toimintojen pyörittämisen vuodenvaihteessa.

Hyvinvointijohtaja Riitta Huurinaisen päätösehdotus oli, että aloite ei anna aihetta jatkotoimiin. Lautakunta päätti yksimielisesti palauttaa aloitteen uudelleen valmisteltavaksi niin, että selvitetään kumppanuuteen perustuvan toimintamallin mahdollisuuksia sekä selvitetään kustannuksia siltä osin kuin se on mahdollista.

– Lähinnä kyse oli kustannuksista. Aloite oli sillä tavalla puutteellisesti valmisteltu, että siinä puhuttiin ylimalkaisesti hallin remontin maksavan satojatuhansia euroa. Ei päätöstä tämmöisen tiedon varassa voi tehdä, vaan täsmällisempiä lukuja meillä pitää olla, lautakunnan puheenjohtaja Arto Pippuri kertoo.

– Lisäksi kannattaa selvittää, löytyykö vielä uusia yhteistyötahoja, jotka voisivat osallistua hallin toimintaan, ja löytyisikö hallille joku ylläpitäjä.

Yksimielistä päätöstä vauhditti valtuustoryhmien maanantaina aiheesta järjestämä yhteinen palaveri.

Kansalaisaloitteen allekirjoitti viisi yhdistystä (Pohjois-Karjalan Selkäyhdistys ry, Joensuun Reumayhdistys ry, Pyhäselän Sydänyhdistys ry, Niinivaara-yhdistys ja Hukanhaudan asukasyhdistys). Liitteeksi on kerätty nimilista, jossa on 516 nimeä. Lisäksi kuntalaisaloite.fi -palvelusta saapui sama kuntalaisaloite, jonka allekirjoitti 109 joensuulaista ja 19 ulkopaikkakuntalaista.

Enemmän aiheesta on luettavissa keskiviikkona 25. marraskuuta jaettavasta Karjalan Heilistä.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä