Julkaistu 

Koulukadun ja Siltakadun kiertoliittymän työmaa valmistuu

Koulukadun ja Siltakadun kiertoliittymän työmaa valmistuu Mikko Makkonen

Koulukadun ja Siltakadun risteyksen kiertoliittymän urakka-alue Joensuun keskustassa valmistuu tänään keskiviikkona 18. marraskuuta, Joensuun kaupunki tiedottaa. Samalla myös Koulukadun ja Koskikadun risteys avautuu ajoneuvoliikenteelle, ja Lyseon linja-autopysäkit palaavat entisille paikoilleen Koskikadulle.

Urakka-alueella tehdään vielä viimeistelytöitä, ja Koulukadun liikennevalot otetaan käyttöön sekä Koskikadun että Niskakadun risteyksissä ensi viikolla.

Uutena pysyvänä järjestelynä Koulukadun ja Koskikadun risteyksessä kielletään vasemmalle kääntyminen kaikista suunnista.

– Koskikadun risteyksessä vasemmalle kääntymiset on kielletty kummankin kadun liikenteen sujuvoittamiseksi. Koskikadulla vasemmalle kääntyville ei ole ollut mahdollista järjestää tilaa omalle kaistalle, ja siksi vasemmalle kääntyvät ovat aiheuttaneet busseille viivytystä. Vastaavasti Koulukadulta vasemmalle kääntyminen on vaatinut valo-ohjaukseen yhden lisävaiheen, jonka poistuminen auttaa nyt koko risteyksen sujuvuutta. Säästynyt aika voidaan antaa suoraan ajavien hyväksi, ja molemmat risteävät ajosuunnat hyötyvät, kertoo kaupungin liikenneinsinööri Jarmo Tihmala.

Myöskään Koulukadun ja Niskakadun risteyksessä ei saa enää kääntyä Koulukadulta Niskakadulle länteen päin. Syynä muutokseen on kaupungin tiedotteen mukaan liikenteen sujuvoittaminen ja suojatien turvallisuuden parantaminen.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä