Julkaistu    |  Päivitetty 
Aimo Salonen

Omana suosikkina on Simberg-mukaelma

Monet Moreron aiheista tulivat suoraan Heilin sivuilta. Tämä piirros on elokuulta 2006.
Kuva: Micaela Morero Monet Moreron aiheista tulivat suoraan Heilin sivuilta. Tämä piirros on elokuulta 2006. Kuva: Micaela Morero
Micaela Morero oli Karjalan Heilin pilapiirtäjänä vuosina 2003–2014, jolloin ehti syntyä yli 500 piirrosta.

– Seurasin uutisointia tarkkaan ja luonnostelin varastoon ideoita. Usein sain idean jostakin Heilin otsikosta, jonka leikkasin osaksi piirrosta, Morero muistelee.

– Monesti ideoin valtakunnan politiikasta, joskus kansainvälisestäkin. Piirsin ja väritin käsin tusseilla, akvarellipuuväreillä ja puuväreillä. Välillä meni deadlinea hipoen.

Omaksi suosikikseen Morero nostaa valtakunnallisen aiheen, yhden ensimmäisistä piirroksistaan kesällä 2003.

– Anneli Jäätteenmäki oli juuri pudonnut pääministerin pallilta, Morero kertaa.

– Häntä oli kutsuttu ”koston enkeliksi”. Piirsin Jäätteenmäen pökertyneeksi enkeliksi Hugo Simbergin ”Haavoittunutta enkeliä” mukaillen. Piirsin muitakin töitä, joissa mukailin kuuluisia taideteoksia.

Morero pohjusti Heili-uraansa lähettämällä näytteitä töistään jo päätoimittaja Pentti Kakkiselle, joka siirtyi Karjalaiseen vuonna 2002.

– Hän ei kiinnostunut, mutta lupasi säilyttää ne, Morero kertoo.

– Kun päätoimittaja vaihtui, uusi päätoimittaja Heikki Arppi otti minuun yhteyttä. Muistelen vieläkin lämmöllä, että entinen päätoimittaja todella säilytti näytetyöni.

Yksi Heilin juhlavuoden uutisista on, että Joensuun Sarjakuvaseura on herännyt uuteen eloon (Heili—.3.2020). Morerolla oli yhteys seuraan silloin, kun toiminta edellisen kerran oli vahvaa.

– En ollut mukana itse seuran toiminnassa, mutta olin mukana muutamassa Joensuun Sarjakuvaseuran albumissa. Tuntui huikealta saada neuvoja ja palautetta seuran väeltä ja sitten sarjakuviaan mukaan albumeihin.

Joensuussa asuessaan Morero oli mukana politiikassa vihreiden riveissä ja nousi kaupunginvaltuustoon saakka. Vihreiden ja monien kansalaisjärjestöjen jäsen hän on edelleen, mutta enää hän ei ole mukana politiikassa.

– Asun synnyinkaupungissani Hyvinkäällä kissojeni Minean ja Neferin kanssa, hän kertoo.

– Työskentelen lukiossa biologian ja maantieteen opettajana ja pakinoin ajoittain Opettaja-lehteen. Haaveissa on vielä kirjoittaa kolumneja ja piirtää kuvituksia.

Heilin entinen pilapiirtäjä kertoo seuraavansa nykyisin Instagramista Heilin ja Karjalaisen uutisointia sekä joitakuita joensuulaisia ihmisiä.

Millaisen piirroksen hän nyt tekisi Heiliin?

– Tietenkin piirtäisin 50-vuotiaan Heilin onnittelukuvan!

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä