Julkaistu 

Siun sote: Influenssarokotukset käynnistyvät ensi viikolla

Siun sote: Influenssarokotukset käynnistyvät ensi viikolla Mikko Makkonen

Influenssarokotukset käynnistyvät Siun soten terveysasemilla viikolla 43, Siun sotesta tiedotetaan. Koronavirusepidemian takia rokotuksia ei tänä vuonna järjestetä joukkorokotuksina vaan ajanvarauksella.

– Influenssarokotuksia oli jo viime vuonna tarjolla ajanvarauksella, ja ne olivat hyvin suosittuja. Tänä vuonna toimitaan viime vuoden hyvien kokemusten pohjalta, ja kaikki aikuisten rokotukset järjestetään ajanvarauksella. Ajan voi varata verkossa tai puhelimitse, kertoo ylihoitaja Katja Ahonen Siun soten terveysasemilta.

Siun soten verkkoajanvaraus on uudistunut alkuvuonna. Terveysasemien verkkoajanvaraus löytyy sivulta www.siunsote.fi/ajanvaraus. Verkkoajanvarauksessa valitaan kunta, jonka toimipisteeseen ajanvaraus halutaan tehdä, ja valikosta haetaan palveluksi influenssarokotusaika. Verkkoajanvarauksen kautta löytyvät myös neuvolaikäisten lasten sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuollon rokotusajat.

Verkkoajanvarausta suositellaan ensisijaisena tapana varata aika influenssarokotukseen, mutta puhelimitsekin se onnistuu. Ajan voi varata soittamalla terveysaseman ajanvaraus- ja neuvontanumeroon. Tiimimalliin siirtyneiden terveysasemien asiakkaat voivat soittaa myös omalle yhteyshenkilölleen.

Lasten ja nuorten influenssarokotukset järjestetään entiseen tapaan neuvoloissa sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa. Neuvolaikäisten lasten influenssarokotuksiin ajan voi varata verkossa tai neuvoloiden puhelinpalvelusta. Päiväkoti-ikäisten lasten influenssarokotuksia annetaan jälleen tänä syksynä myös päiväkodeissa. Koululaisten ja opiskelijoiden rokotukset alkavat loka–marraskuun vaihteessa, ja niistä tiedotetaan tarkemmin koulun kautta.

Siun soten palvelujen piiriin kuuluville ikäihmisille rokotukset tarjotaan kotihoidossa, hoivakodeissa ja terveyskeskussairaaloissa.

Siun sotelta muistutetaan, että koronaepidemian aikana on entistäkin tärkeämpää suojautua kausi-influenssalta. Rokotus paitsi vähentää influenssaan sairastumisen riskiä myös vähentää terveydenhoidon kuormitusta koronaepidemian aikana. Kaikki rokotuskäynnit ovat maksuttomia.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä