Julkaistu    |  Päivitetty 
Hanna Käyhkö

Jokiasemalla varaudutaan tulevaan yllättävän vilkkaan kesän jälkeen

Arto Romppasen Jokiasema on porskuttanut jo 30 vuotta paikallaan Hasanniemessä. - Uudistuksia on tehty sitä mukaa, kun kirstussa ollut rahaa, Romppanen nauraa. Kuva: Hanna Käyhkö Arto Romppasen Jokiasema on porskuttanut jo 30 vuotta paikallaan Hasanniemessä. - Uudistuksia on tehty sitä mukaa, kun kirstussa ollut rahaa, Romppanen nauraa. Kuva: Hanna Käyhkö
Joensuun Jokiasemalla nikkaroidaan parhaillaan saunarakennuksia uuteen kuntoon.

Ulospäin näkyvin muutos on tässä vaiheessa se, että perinteinen pistoaita on myös raivattu pois valkean lauta-aidan tieltä.

Kimmoke remonttiin tuli Hasanniemen kaavamuutosprosessista –joka toki on keskeneräinen edelleen.

– Sikäli jos joskus johonkin lopputulokseen Hasanniemen kaavan kanssa päästään, tästä kulkee sitten pyöräilyreitti, Jokiaseman Arto Romppanen esittelee Seilorin saunan ja viereisen leikkipuiston rajalla.

– Käsittääkseni pyöräilyreitin on tarkoitus kulkea rantaviivoja pitkin ja koukata Jokiaseman parkkialueen läpi Hasanniementielle. Meille on tärkeää, että pysäköintialue ei enää tästä pienene, joten teimme tähän ennakoiden nyt tilaa pyörätielle.

Mahdollisen pyöräilyreitin tulevaisuudesta tai aikataulusta ei vielä ole tietoa. Joensuun kaupungin kaavoitusarkkitehti Simo Vaskosen mukaan reitti on osa Hasanniemen kaavoitusta, joka on edelleen luonnosvaiheessa.

Jokiasemalla on kaksi saunaa: Uittomiesten sekä Seilorin sauna.

– Poistimme tässä remontissa savusaunan. Nyt meille on tulossa saunapihaan tynnyrisauna ja palju.

Jokiaseman kesä oli Arto Romppasen mukaan lopulta verrattain vilkas.

– Keväällä ennätimme olla jonkun viikon auki ennen kuin rajoitukset tiukkenivat. Silloin tuntui, että eihän tämä ole tosikaan. Mutta siitä touhu lähti vilkastumaan kesäkuun alusta. Karavaanareita, veneilijöitä ja muita kotimaan matkailijoita oli keskikesällä hyvin liikkeellä.

– Nyt korona-aikaan on vain pakko katsella tulevaisuuteen ja luottaa siihen, että kyllä tämä aika joskus taas paremmaksi muuttuu. Meilläkin on normaalisti vilkas pikkujoulusesonki, mutta nyt ei ole mitään varmuutta niistä.

Vuosikymmenet yrittäjänä toiminut Romppanen vakuuttaa, että nyt on ennen kaikkea hyvä aika kehittää toimintaa.

– Tällaisessa suvantovaiheessa on parempi hioa koneisto siihen kuntoon, että kun ajat normalisoituvat, ollaan iskukunnossa ja valmiina ottamaan asiakkaat vastaan.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä