Julkaistu    |  Päivitetty 

Yritysten luottamus hallituksen kykyyn hoitaa koronaepidemiaa on laskenut

Matti Vuojärvi. 
Kuva: Jouni Turunen Matti Vuojärvi. Kuva: Jouni Turunen
Kauppakamarien kyselyn mukaan yritysten luottamus hallituksen kykyyn hoitaa sekä koronaepidemiaa että sen aiheuttamaa talouskriisiä laskenut rajusti toukokuusta. 67 prosenttia kyselyyn vastanneista yrityksistä on sitä mieltä, että hallitus on hoitanut erittäin tai melko huonosti koronan aiheuttamaa talouskriisiä. Toukokuussa vastaava luku oli 55 prosenttia.

– Myös Pohjois-Karjalassa lokakuun kyselyyn vastanneista yrityksistä noin 60 prosenttia koki hallituksen epäonnistuneen talouskriisin hoidossa, toteaa Matti Vuojärvi Pohjois-Karjalan kauppakamarilta.

Vielä suurempi muutos negatiiviseen suuntaan on yritysten mielestä hallituksen kyvyssä hoitaa koronaepidemiaa. Yli kolmasosa, 34 prosenttia kokee, että hallitus on epäonnistunut epidemiankin hoidossa. Toukokuussa tätä mieltä oli– prosenttia yrityksistä. Pohjois-Karjalassa lokakuun luku oli noin 30 prosenttia.

Kyselyyn vastasi lähes 3 000 kauppakamarien jäsenyritystä useilta eri toimialoilta ympäri Suomen. Vastanneista kahdeksan prosenttia oli yksinyrittäjiä, loput olivat työnantajayrityksiä. Pohjois-Karjalasta kyselyyn vastasi 85 yritystä.

Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi muistuttaa, että kun yrityksillä menee huonosti, koko Suomella ja suomalaisilla menee huonosti.

– Työpaikat, josta ihmiset saavat toimeentulonsa, ovat yrityksissä. Jos niiden toimintaedellytyksiä rajoitetaan sen takia, ettei hallitus ole kyennyt valmistautumaan kesän aikana toiseen aaltoon, se on todella surullista ja erittäin huolestuttavaa, Romakkaniemi sanoo.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä