Julkaistu    |  Päivitetty 

Niinivaaran uimahallia uhkaa sulkeminen vuodenvaihteessa

Niinivaaralla sijaitseva Vetrean uimahalli on sulkemassa ovensa vuodenvaihteessa, kun uimahallin vuokrasopimus päättyy. Uimahallikiinteistön omistaa Suomen Seniorikodit ry, joka on vuokrannut hallin Vetrealle kolmivuotisella sopimuksella. Suomen seniorikodin mukaan Vetrea ei enää ole halukas jatkamaan tilojen vuokrausta. Vetrea ei vielä tässä vaiheessa halua kommentoida uimahallin sulkemista vaan tiedottaa siitä myöhemmin.

Tieto uimahallin sulkemisesta tavoitti hallin käyttäjät viime viikolla.

– Huomasimme tiedotteen asiasta uimahallin seinältä. Aloitimme heti aktiivisen kampanjan. Perustimme Facebook-ryhmän sekä aloimme kerätä nimiä uimahallin säilyttämiseksi, kertoo Niinivaaralla asuva dosentti Kaija Majoinen.

– Aloimme kerätä nimiä hallin säilyttämisen puolesta. Jo ensimmäisen päivän aikana nimiä tuli yli sata. Vetoomus luovutetaan Joensuun kaupunginhallitukselle ensi viikolla.

Kaija Majoisen mukaan Niinivaaran uimahalli on tärkeä eri järjestöjen kuten Pohjois-Karjalan Selkäyhdistyksen ja Joensuun Reumayhdistyksen jäsenille. Lisäksi hallissa on arki-iltaisin yleisövuorot.

– Niinivaaralla asuu paljon ikäihmisiä. Heille halli on korvaamattoman tärkeä, Majoinen muistuttaa.

Uimahallin puolesta kampanjoiva väki toivoo, että uimahallin toiminta voisi jatkua niin, että toiminnan pyörittämisestä vastaisivat yksityinen ja julkinen taho yhdessä.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä