Julkaistu    |  Päivitetty 

Koordinaatioryhmä aloittaisi lisäpysäköinnin Ylä-Kolintien varresta

Kolin psyäköintiruuhkat ovat puhuttaneet seudulla jo vuosia. Kuluneena kesänä tilanne oli erityisen tukala.
Kuva: Minna Raitavuo Kolin psyäköintiruuhkat ovat puhuttaneet seudulla jo vuosia. Kuluneena kesänä tilanne oli erityisen tukala. Kuva: Minna Raitavuo
Kolin iso kuva 2050 -kehittämishankkeen koordinaatioryhmä ratkoo parhaillaan Kolin kansallispuiston pysäköintiä. Koordinaatioryhmä esittää lisäpysäköintialueen rakentamista Lieksan kaupungin omistamalle tontille Ylä-Kolintien varrelle.

Ratkaisu edellyttää polkuyhteyksien suunnittelua ja rakentamista uudelta pysäköintialueelta Kolin kansallispuiston reiteille.

– Lieksan kaupunki on tarjonnut akuuteimman pysäköintiongelman ratkaisuksi kaupungin omistamaa aluetta Ylä-Kolintien varressa. Tontti sijaitsee lähellä kansallispuiston polkuverkostoa ja mahdollistaa sen, että retkeilijät pääsevät liikkumaan jalkaisin uudelta pysäköintialueelta Ukko-Kolille, kertoo Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen.

Kolin koordinaatioryhmä esittää, että lisäpysäköintialueen rakentamista kaupungin omistamalle tontille edistetään ensimmäisenä osana koko Kolin matkailualueen saavutettavuuden parantamista. Tämä edellyttää yksityiskohtaista suunnittelua ja Natura-tarvearviointia. Lisäpysäköinnin toteuttamiseen on jo saatu eduskunnalta Metsähallitukselle rahoitusta kohdentuen vuodelle 2021.

– Kolin kansallispuiston käyntimäärät ovat olleet kasvussa pitkään. Pysäköintipaikat ovat ruuhkautuneet varsinkin kesällä ja viikonloppuisin. Tänä kesänä jouduimme jo turvautumaan taksikuljetuksiin väliaikaisilta pysäköintialueilta Ukko-Kolille, sillä mutkaisen Ylä-Kolintien varrelle pysäköiminen ei ole turvallista. Syöttöliikenteestä huolimatta Ylä-Kolintien varrella oli autoja molemmin puolin tietä, aluejohtaja Jouni Aarnio Metsähallituksesta korostaa. Kolin koordinaatioryhmässä ovat mukana Lieksan kaupunki, Juuan kunta, Metsähallitus, ELY-keskus, Pohjois-Karjalan maakuntaliitto ja Visit Finland/Business Finland.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä