Julkaistu    |  Päivitetty 
Marko Siintomaa

Pihi pikkuauto

Uusi Toyota Yaris on pirteä näky puna-mustassa kaksivärimaalauksessa. Muotoilu on varsin sähäkän näköistä. Kuva: Marko Siintomaa Uusi Toyota Yaris on pirteä näky puna-mustassa kaksivärimaalauksessa. Muotoilu on varsin sähäkän näköistä. Kuva: Marko Siintomaa
Toyota Yaris on merkille tärkeä automalli. Vuoden 2019 ensirekisteröintilistalla Yaris oli kuudennella sijalla ennen Ford Fiestaa ja VW Poloa.

Neljännen sukupolven Yariksessa on muotoilun suhteen otettu rohkeita askelia, ja tätä korostaa autoon jo tehtaalta saatava kaksivärimaalaus. Toyota haluaa nähtävästi muuttaa imagoaan nuorempaan suuntaan, ja tarjolla on muutakin väriä kuin pelkkää pohjamaalin harmaata.

Varsinkin autoa takaa katsoessa huomio kiinnittyy leveään takaosaan: se on erityisesti takalokasuojien kohdalta huomiota herättävän leveä, ihan kuin akselisto olisi pykälää isommasta autosta. Takakontin luukkuun on tehty pieni porras, jolla tuntuu olevan positiivinen vaikutus sadekelissä ajaessa eikä takalasi likaannu niin herkästi.

Sisällä tervehtii selkeästi muotoiltu kojetaulu, mutta hansikaslokero on ainoa isompi kannellinen säilytystila matkustamossa. Koeajoautossa oli varusteita aika tavalla, kuten monesti uuden automallin ensimmäisten yksilöiden kohdalla onkin. Varustelistalta löytyy esimerkiksi automaatti-ilmastointi, kaistavahti ja adaptiivinen vakionopeussäädin.

Keskinäyttö on tuttu muista Toyotoista. Näytön tarkkuus vaikuttaa hieman parantuneen, joten peruuttaessa näkee aavistuksen selkeämmän kuvan taakse.

Ratti on hyvä ja siinä on reilut säätövarat niin pituus- kuin korkeussuunnassa. Valmistaja kertoo, että etupenkillä säätövarojen pitäisi riittää jopa kaksimetriselle kuskille. Ajoasennon sai ainakin 175 senttiä pitkä toimittaja hyväksi, mutta reisituki jää jaloille hieman puutteelliseksi.

Penkki on riittävän topakka eikä takamus tuntunut puutuvan useammankaan tunnin ajolla. Kuskille löytyy myös keskikyynärnoja. Takapenkki on yllättävän käyttökelpoinen, kiitos aivan taakse sijoitettujen takapyörien myötä. Takakontti on kokoluokka huomioon ottaen tyypillinen, eli ruokakassit mahtuvat kyytiin hyvin. Isompaa muuttokuormaa varten kannattaa sitten kaataa takapenkit alas.

Toyotalla on pitkä kokemus poltto- ja sähkömoottorin yhteisestä hybrid-voimalinjasta. Valmistaja kertoo Yariksen uuden, suurella—:1-puristussuhteella olevan kolmisylinterisen 1,5-litraisen moottorin hyötysuhteen olevan 41 prosenttia. Tämä on kova lupaus bensamoottorille, jonka hyötysuhde on yleensä 25–30 prosenttia.

Auton kulutusmittari näytti koeajon päättyessä 4,5 l/100 km, joka on ihan kelpo suoritus. Yariksessa on lisänä sähkömoottori, ja välillä auto kulkee vain akkuun varastoidun sähkön voimalla. Polttomoottorin käyntiin lähdön kyllä huomaa selkeästi karkeasta äänestä, mutta mitään ylimääräisiä värinöitä ei ollut syyskelissä havaittavissa.

Voimalinjan yhteistehoksi kerrotaan 85 kilowattia eli 116 hevosvoimaa, ja kiihdytyksen nollasta sataan pitäisi tapahtua 9,7 sekunnissa. Tämä saattaa hyvinkin pitää paikkansa, sillä varsinkin rivakammin paikaltaan lähtiessä tuntuu tiettyä terävyyttä.

Vaihteisto on e-CTV eli portaaton. Ohjaus on positiivinen yllätys. Se ei ole ihan Ford Fiestan tasoa, mutta enää ei olla kovin kaukana kuitenkaan luokan parhaasta. Alusta on sopiva sekoitus jämäkkää jousitusta ilman liiallista pintakovuutta. Yariksella ajelee ihan mielellään myös mutkaisia pikkuteitä.

Uusi Toyota Yaris on varsin onnistunut kokonaisuus. Myyjäliikkeen arvion mukaan eniten tullaan myymään Hybrid-voimalinjalla olevia malleja. Koeajoauto oli malliston kallein Launch Edition -lisänimellä ja 27 685 euron hintalapulla oleva versio. Jos pystyy elämään ilman panoraamakattoa ja etuparkkitutkia ja 17 tuuman vanteiden sijaan 15 tuumaa riittää, hinta tippuu lähemmäs 20 000 euroa.

Tässä autoluokassa kilpailu on kovaa, mutta pihi hybrid-voimalinja on vielä harvinaista herkkua. Ainakin Japanin markkinoilla normaalista Yariksesta on olemassa myös nelivetoinen malli. Jos nelivedon haluaa Suomessa Yarikseen, pitää valita Cross-lisänimellä oleva hieman korkeampi malli.

Lisämaustetta on luvassa vuodenvaihteen jälkeen, kun jo nyt kovasti kiinnostusta aiheuttanut suomensukuinen nelivetoinen tehomalli GR Yaris saapuu Suomeen.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä