Julkaistu    |  Päivitetty 
Marko Siintomaa

Autoharvinaisuudet Laulurinteellä

Paiholalaisen Heikki Suutarisen kaksiovinen vuosimallin 1970 Opel Commodore HT Coupe 2500 suoralla kuutosmoottorilla on alkuperäisenkuntoinen klassikko. Kuvat: Marko Siintomaa Paiholalaisen Heikki Suutarisen kaksiovinen vuosimallin 1970 Opel Commodore HT Coupe 2500 suoralla kuutosmoottorilla on alkuperäisenkuntoinen klassikko. Kuvat: Marko Siintomaa

Joensuulainen autokerho SpeedConcept ry järjesti viime kuussa autoharrastajien tapahtuman Laulurinteellä.

– Näyttelyalueella hiekka- ja nurmikentällä laululavan edessä oli esillä 120–130 autoerikoisuutta, ja myös harrasteparkissa oli ainakin 60 autoa päivän mittaan, kertoo tapahtumaa järjestämässä ollut Mika Turunen.

– Harrasteautoparkin suhteen otettiin suunnitelma B käyttöön heti päivän aluksi tapahtuman alkaessa kello—, ja sitä laajennettiin heti, koska hienoja autoja tuli niin paljon, ja täten yleisöllä riitti nähtävää vieläkin enemmän, Turunen summaa päivän aloitusta.

Turunen haluaa myös kiittää hienosti käyttäytynyttä yleisöä sekä varsinkin yhteistyökumppaneita, sillä muuten ilmaistapahtuman järjestäminen olisi ollut mahdottomuus.

– Vaikka ihmisiä kävi paljon, alueen suuruuden myötä ihmisten turvaetäisyydet pysyivät hyvin, Turunen kiittää yleisöä.

Heti tapahtuman alkaessa kello— paikalla oli hieno läpileikkaus suomalaisista harrasteautoista. Myös sää suosi tapahtumaa ja ensimmäiset vesipisarat tulivat sääennusteen mukaan juuri loppumetreillä kello 17. Tapahtumassa oli otettu huomioon myös perheet, ja yhtenä ohjelmanumerona oli autonhajotus lekalla, jopa koko perheen voimin.

 

Mika Turusen mukaan tapahtumalle oli selvä tilaus, ja moni oli tuonut autonsa näytille jopa usean sadan kilometrin päästä. Yksi näistä oli Christoffer Rask, joka oli tuonut näytille oman Honda Civic Type R:nsä Söderkullasta asti pääkaupunkiseudulta.

– Meinasi tulla vähän kiire auton kanssa, kun alkuviikosta edellä olevasta pakettiautosta lensi tuulilasiin iso kivenlohkare, ja tuulilasi meni rikki, kertoo Rask viikon mutkista.

– Onneksi autoon saatiin vaihdettua tuulilasi perjantaina iltapäivällä töiden jälkeen, ja sitten vaan nokka kohti Joensuuta, kertoo Rask.

– Lauantaiaamuna otin varmistusteipit tuulilasin päältä irti, Rask selittää katossa olevia teipin jälkiä.

Rask kehaisee vielä loppuun, että ”teillä on kyllä täällä hyvä meininki ja ihmisillä hyvä fiilis.”

– Harvassa Etelä-Suomen autotapahtumassa on näin rento ja hyvä meno kuin teidän tilaisuudessa. Kannatti ajaa näinkin kauas, Rask summaa.

 

Ylämyllyläinen Sami Nenonen oli tuonut esille toisen maailmansodan aikaisen Volkswagen Kübelwagenin.

– Tämä oli mennyt Tsekkirintamalle uutena sotakäyttöön, josta liittoutuneet olivat sitten vieneet sen sotasaaliina Britteinsaarelle, kertoo Nenonen auton taustaa.

– Elinikäennuste näillä on ollut 3–4 viikkoa, joten selkeästi yliajallahan tuo jo on, vitsailee Nenonen loppuun.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä