Julkaistu    |  Päivitetty 

Kanervalan hyökkääjä yhä kateissa

Poliisi etsii edelleen miestä, joka hyökkäsi viime lauantaina koiraa ulkoiluttaneen naisen kimppuun Kanervalassa. Poliisi sai tiedon pahoinpitelystä kello 18.25.

– Nainen ulkoilutti koiraansa Kuopiontien ja Vanamokadun välissä kulkevalla kevyen liikenteen väylällä. Vastaan kävellyt nuori mies hyökkäsi naisen kimppuun ja kohdisti häneen rajua väkivaltaa, Itä-Suomen poliisin rikosylikomisario Kimmo Wetterstrand kertoo.

– Mies poistui tapahtumapaikalta metsän kautta mahdollisesti Kuopiontien tai Kajaanintien suuntaan.

Tekoa tutkitaan törkeänä pahoinpitelynä.

Wetterstrandin mukaan epäilty on normaalivartaloinen ja noin 20–30-vuotias. Miehellä oli musta lippalakki ja tumma huppari.

– Mies käytti pahoinpitelyssä lyömäasetta, mahdollisesti jonkinlaista putken pätkää.

Pahoinpidelty nainen ja rikoksesta epäilty eivät kommunikoineet millään tavalla ennen pahoinpitelyä.

– Näyttää siltä, että tekijä valikoi uhrinsa täysin sattumanvaraisesti. Näin ollen ei voida sulkea pois, etteikö vastaava teko voisi tapahtua uudestaan samalla alueella.

Poliisi kehottaakin tämän vuoksi Kanervalassa ja lähialueella ulkoilevia ihmisiä valppauteen.

– Emme ole saaneet yhtään silminnäkijähavaintoa, mikä on hieman outoa, kun miettii tapahtuma-aikaa.

Nainen oli liikkeellä pienen koiransa kanssa.

– Usean vihjeen mukaan alueella on nähty mies, joka sopii pahoinpitelijän tuntomerkkeihin. Hän on ollut hakkaamassa puiden runkoja mahdollisesti putken pätkällä. Lisäksi olemme saaneet havaintoja siitä, että Kanervalan ulkoilualueella puihin on kaiverrettu erilaisia merkkejä ja symboleja, Wetterstrand toteaa.

– Toivomme ihmisten nyt kertovan meille havaintoja myös tekoa edeltäviltä viikoilta kaikesta epäilyttävästä toiminnasta Kanervalassa. Samoin pyydämme myös tietoa siitä, jos puiden kaivertamisen takana on jokin selitys. Näin emme käytä aikaamme sen asian tutkimiseen turhaan.

Havainnot ja tiedot voi ilmoittaa sähköpostilla osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., rikostutkijalle numeroon 029 545 6318 tai virka-aikana numeroon 0295 415 455.

Hanna Käyhkö

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä