Julkaistu    |  Päivitetty 

Kehitysvammaisten työ- ja päivätoiminta käynnistyy elokuussa

Siun soten vammaispalvelujen työ- ja päivätoiminta käynnistyy elokuussa tavanomaiseen tapaan.

Osa toimintakeskuksista aloitti toimintansa jo tämän viikon maanantaina, ja osa aloittaa ensi viikon alussa. Asiakkaita tiedotetaan suoraan tarkemmin toiminnan aloittamiseen liittyvistä asioista.

Nurmeksen toimintakeskus on elokuun loppuun saakka osittain kiinni rakennuksessa sattuneen vesivahingon takia.

Remontin aikana toimintakeskuksen käytössä olevissa tiloissa aloitetaan työ- ja päivätoiminta omaisten luona ja itsenäisesti asuvien asiakkaiden kanssa. Kuusikummun asumisyksikössä asuvien asiakkaiden työ- ja päivätoiminta järjestetään Kuusikummun tiloissa.

– Alussa ryhmätapaamiset etäyhteydellä keskittyivät huolien purkamiseen ja keskusteluun poikkeuksellisesta tilanteesta. Pian kuitenkin toiminta löysi oman muotonsa, ja asiakkaamme ovat olleet aktiivisesti mukana, kertoo työ- ja päivätoiminnanohjaaja Nina Rautiainen Juuan toimintakeskus Touhulasta.

– Etäyhteys on myös rohkaissut erityisesti ujompia ja hiljaisempia uudella tavalla osallistumaan, Rautiainen jatkaa.

Koronaepidemiaan varautuminen keskeytti tavanomaisen työ- ja päivätoiminnan maaliskuussa.

Toiminta ei kuitenkaan kokonaisuudessaan jäänyt tauolle, vaan virtuaalinen päivätoiminta otettiin nopeasti osaksi arkea. Kesälomaan asti etäpäivätoiminta pyöri säännöllisellä viikko-ohjelmalla jokaisena arkipäivänä.

Vammaispalvelut ovat palaamassa normaalitoimintaan. Honkalampi-keskuksen koulu aloittaa lukuvuotensa–. elokuuta lähiopetuksella. Kehitysvammaisten avotyötoimintaa on järjestetty jo kesäkuun alusta alkaen työantaja- ja työpaikkakohtaisten mahdollisuuksien mukaan.

Koronaepidemiaan varautuminen näkyy kuitenkin asumispalveluyksiköiden ja osastojen vierailukäytännöissä.

Yksiköissä voi vierailla jatkossakin vain terveenä, ja vierailusta on sovittava yksikön kanssa etukäteen puhelimitse.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä