Julkaistu    |  Päivitetty 
Henri Jumppanen

Kummun kummat kummut

Kummunkadun remontin on määrä valmistua elokuun loppuun mennessä. Kuvat: Henri Jumppanen Kummunkadun remontin on määrä valmistua elokuun loppuun mennessä. Kuvat: Henri Jumppanen
Kummunkadun uusi ilme ja rakenteelliset ratkaisut ovat herättäneet paikkakuntalaisissa monenlaisia ajatuksia puolesta sekä vastaan.

Eniten polemiikkia ovat synnyttäneet kadulle tehdyt korotetut suojatiet ja risteyksien korotukset, joihin osa ihmisistä kertoo särkeneensä autonsa.

Suurta pulinaa aiheesta käydään esimerkiksi Facebookin Outokumpu (epävirallinen) -ryhmässä.

Heinäkuisena maanantaiaamuna Outokummun torilla näkyy mansikanmyyjiä sekä muutamia asiakkaita. Kahvilan terassilla ihmiset nauttivat auringosta autojen lipuessa väljäkseltään Kummunkatua pitkin.

Silmämääräisesti katsottuna katu on kaventunut huomattavasti ja jalkakäytävät sekä kevyen liikenteen väylät ovat leventyneet.

Onpahan kadun varteen ilmestynyt sähköauton latauspistekin. Latauspisteellä on useita ihmisiä, jotka paljastuvat kesämökkiläisiksi. Yksi heistä on helsinkiläinen Kari Mäkinen, joka on jo kerinnyt tutustumaan uusittuun katuun.

– Tämä on muuten oikein hyvä, mutta tuossa on yksi koroke, jossa reuna on niin korkea, että ihmetyttää, onko siihen jäänyt suunnitteluvirhe vai onko se vain unohdettu. Sille tarvitsisi tehdä jotain.

– Nämä korokkeet ovat muuten kyllä ihan paikallaan. Mielestäni sopii oikein hyvin, että keskustassa ajetaan hiljempaa, vuodesta 1978 Outokummussa mökkeillyt Mäkinen tuumailee.

Myös kadun ulkoasu saa mieheltä kiitokset.

– Kyllä tämä hyvältä näyttää, en pystyisi itse parempaan, hän toteaa naurahtaen.

Päivän käydessä kohti puolta liikenne kadulla vilkastuu hieman. S-marketin parkkipaikalla outokumpulaiset Irene Kaariaho ja Annamari Juvonen vaihtavat kiireettä kuulumisiaan. Kummunkadun uudistukset ovat puhuttaneet heitäkin.

– Katu on kaunis, ja siitä olen hyvilläni, kun pyörätiet ovat leveät, pyöräilyfaniksi tunnustautuva Kaariaho aloittaa.

– Ja elokuussa saadaan terveet puut kadun varrelle, niin kyllä tästä hyvä tulee, hän jatkaa viitaten vielä remontin jäljiltä olevaan maisemaan.

Anna-Mari Juvonen nyökkäilee Kaariahon puheille, mutta löytää myös pientä kritiikkiä.

– Ajan työni puolesta paljon tässä keskustan alueella autoa, ja nuo suojatien korotukset tuntuvat vielä teräviltä. Ne eivät ole sellaisia sileitä kumpuja, vaan ajaessa tulee mieleen, että kärsiiköhän renkaat, kotihoitajana työskentelevä Juvonen miettii.

– Mutta on tämä minunkin mielestäni upeannäköinen ja viihtyisä. Olen esitellyt sukulaisille tätä keskustaa ylpeänä, kun aiemmin jopa hieman hävetti, kun tiet olivat niin rosoiset.

Torin kupeessa, mustassa taksissaan Eija Poutiainen pohtii uudistuksia taksiautoilijan näkökulmasta.

– No jos miettii niitä hyviä puolia, niin on tässä kauniit istutukset ja jalkakäytävät. Tuosta kadusta vaan tehtiin liian kapea, ja korokkeisiin jätettiin tosi terävät kulmat.

– Me ajetaan tätä katua pitkin päivää. Nämä töyssyt ovat tosiaan autolle melko kovaa rääkkiä, Poutiainen sanoo.

Myös turisteille hän kertoo remontista aiheutuneen päänvaivaa.

– Viime viikolla turisti jouduttiin pelastamaan pulasta, kun hän tuli isolla asuntovaunulla ja jäi kiinni korokkeeseen.

– Toivon, että tämän kadun saisi tasaiseksi ja siinä olisi hyvä ajaa. Korokkeet ja suojatiekohdat muokattaisiin pehmeämmiksi autoilijoille, Eija Poutiainen toteaa.

Kummunkatu alkaa olla ajoratamaalauksia ja muutamin paikoin puuttuvaa pinta-asfalttia vaille valmis. Remontin valvojana toiminut Outokummun kaupungin vesihuoltopäällikkö Teemu Laitinen toppuuttelee vauhdikkaaksi äitynyttä arvostelua.

– Keskeneräistähän on hirmu mukava arvostella. Esimerkiksi kivitöistä voin sanoa, että urakoitsija tulee kyllä saumaamaan vielä kaikki kiveykset uudelleen.

– Ja kun katsoo Outokummun ikäjakaumaa, niin kyllä se alkaa olla aika eläkepainotteista. Keskustasta on haluttu tehdä mahdollisimman avara ja turvallinen kevyille liikkujille, Outokummun kaupungin valvojana katuremontissa toimiva Laitinen avaa.

Paljon puhuttaneista korokkeista Laitisella on myös sanottavansa.

– Kadun maksiminopeudeksi on tarkoitettu 30 kilometriä tunnissa, mutta se ei tarkoita, että on pakko ajaa niin lujaa. Jos sitten on kovempi kiire, niin voi ajaa tuota rinnakkaita kiisukatua pitkin ja poiketa asioimaan kummunkadulle poikkikatuja myöten.

Kadun urakoinnista vastaavan Recset Oy:n työpäällikkö Aki Juutinen toivoo vielä hieman malttia ihmisiltä. Myös positiivista palautetta on tullut.

– Kiitosta on tullut viihtyvyydestä ja esimerkiksi luonnonkivien käyttöä osana kadun ilmettä on kehuttu.

– Malttakaahan vielä kuukauden päivät, niin hyvä tulee, Juutinen summaa.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä