Julkaistu    |  Päivitetty 

Kataja hankki riveihinsä 206-senttisen Phil Faynen

Korisliigan Joensuun Kataja on kiinnittänyt ensimmäisen ulkomaalaisvahvistuksensa. Katajan riveissä pelaa tulevalla kaudella 23-vuotias ja 206-senttinen yhdysvaltalaispelaaja Phil Fayne, seura kertoo tiedotteessaan.

Illinois Staten yliopistosta vuosi sitten valmistunut Fayne aloittaa Joensuussa toisen ammattilaiskautensa. Viime kauden hän pelasi Argentiinan pääsarjassa Libertad Sunchales -joukkueen riveissä. Siellä hänen keskiarvonsa olivat 11,1 pistettä ja 5,2 levypalloa.

– Haussa oli iso ja liikkuva pelaaja. Fayne pystyy rullaamaan palloscreenin jälkeen nopeasti ja lisäksi hän on erityisen hyvä hyökkäyspään levypalloissa, Katajan päävalmentaja Petri Virtanen kertoo tiedotteessa.

Katajan uusi sentteri saapuu Joensuuhun mahdollisimman pian.

– Suomi on hoitanut koronatilanteen hyvin ja tällä saattaa olla positiivisia vaikutuksia muidenkin ulkomaalaispelaajien rekrytoinnissa, Virtanen arvioi.

Katajan muut sopimuspelaajat ovat tällä hetkellä Jamar Wilson, Valtteri Mervola, Samuli Vanttaja, Aapeli Alanen, Valtteri Pihlajamäki, Niko Mattila ja Tomi Lommi.

Kataja aloittaa Korisliigan—. lokakuuta.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä