Julkaistu    |  Päivitetty 

Kaksi päivää musiikkia Botanialla

Jarmo Saari ja Emma Salokoski aloittavat Botanian lavalla perjantaina kello 20. Kuva: Jouni Väänänen Jarmo Saari ja Emma Salokoski aloittavat Botanian lavalla perjantaina kello 20. Kuva: Jouni Väänänen
Botanian uusi musiikkifestivaali Lounge fest tuo perjantaina ja lauantaina 24.–25. heinäkuuta lavalle joukon Joensuun kärkimuusikkoja sekä nimekkäitä valtakunnallisia artisteja.

Perjantain päättää duo Emma Salokoski & Jarmo Saari ja lauantain Erja Lyytinen trionsa kanssa. Portit aukeavat yleisölle molempina päivinä kello–, ja ensimmäinen esiintyjä aloittaa kello—.30. Kaikki esiintyjät soittavat 90 minuuttiset setit.

Musiikkikattaus sisältää niin bluesia, jazzia, soul-funkia kuin rock’n rolliakin. Sisään otetaan maksimissaan 500 ihmistä.

Festivaalin aloittaa Pate Frimanin johtama 12-henkinen Orient Express, joka yhdistelee rock´n rollin ja rockabillyn elementtejä. Perjantain toinen esiintyjä, joensuulainen Pukka Play soittaa fuusiojazzia, joka yhdistelae elementtejä latin- ja smooth jazzista.

Lauantain aloittava Javas on viisihenkinen Joensuu-lähtöinen yhtye, joka ottaa yleisönsä soul- funk ja jazz-klassikoiden energisellä tulkinnoilla.

Sen jälkeen lavalle nousee Douglas Pashley, jonka musiikillinen ura alkoi jo 4-vuotiaana Royal konservatoriossa Kanadassa. Vuodesta 1992 alkaen hän vastasi Lontoossa Master Rock Studioiden toiminnasta, jossa studiolevyjä tekivät muiden muassa Eric Clapton ja Simply Red. Douglas on säveltänyt musiikkia useisiin elokuviin ympäri maailmaa, ja tällä hetkellä hän säveltää Kalevala aiheista musikaalia, jonka on tarkoitus valmistua 2021.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä