Julkaistu    |  Päivitetty 
Aimo Salonen

Valmiina isoon haasteeseen

Konsta Kettunen myöntää, että eivät ne hänen täytettäväkseen tulleet saappaat aivan pienet ole. Kuva: Aimo Salonen Konsta Kettunen myöntää, että eivät ne hänen täytettäväkseen tulleet saappaat aivan pienet ole. Kuva: Aimo Salonen
Kaksi fanien sydämet valloittanutta kovaa pelimiestä lähti. Nouseeko tilalle uusia JoMa-tarinan rakentajia?

– Konsta Kettunen ainakin. Hän on oma kasvatti, jonka varaan me lasketaan ainakin viiden vuoden päähän, Super-JoMa Oy:n puheenjohtaja Joni Nousiainen vastasi viime viikolla tiedotustilaisuudessa, jossa kerrottiin Matti Lindholmin tulosta uudeksi toimitusjohtajaksi.

Konsta Kettunen, oletko valmis vastaamaan puheenjohtajan haasteeseen?

– Kyllä, ehdottomasti. Minulla kun on aina ollut JoMa-sydän, niin ilman muuta sitä haluaa tuoda omaa persoonaakin esille tuolla kentällä ja nimenomaan tekemisen kautta se tulee.

Ollaan Kerubi-stadionilla, jonne saapuu torstaina sarja-avaukseen Imatran Pallo-Veikot, joka ei etukäteen arvioiden kuulu hallitsevan Suomen mestarin päävastustajiin.

Niin faneille kuin pelaajillekin illasta tekee erityisen se, että vastustajan polttolinjassa häärää Tuomas Jussila – mies, joka oli vuosikausia rakentamassa joensuulaista pesäpallomenestystä.

– Meille tuo erityislatausta, että Tume on siellä, ja varmasti Tumellakin on edessä hieno ilta.

Toinen hieno ilta on luvassa lauantaina 15. elokuuta, jolloin Juha Niemi ja Manse PP saapuvat Mehtimäelle.

Kettuselle tulee sisäpelissä vaihto- ja kotiutusvastuuta, ja ulkopelissä paikka polttolinjassa on tuttu entuudestaan. Nyt rooli kasvaa, kun hänelle sovitellaan Jussilan tyhjiksi jättämiä saappaita.

– Eivät ne ihan pienet saappaat ole.  Innostunut fiilishän siitä tulee. Onneksi sain polttolinjassa vuosikausia oppia Tumeltakin, ja siinä vieressä on tuttu kaveri, Kemppaisen Mikko, jonka kanssa yhteispeli sujuu, Kettunen toteaa.

Sisäpelissä kotiutuksia odotetaan vanhoilta tutuilta Juha Puhtimäeltä ja Aleksi Rautiaiselta, mutta muillakin vastuu kasvaa.

– Muun muassa Henri Litmasta kannattaa tällä kaudella seurata, Kettunen vihjaisee.

Joni Nousiaisen mukaan urheilijoista täytyy löytyä myös annos taiteilijaa. Konsta Kettunen vahvistaa näkemyksen.

– Ei meidän kuitenkaan tarvitse ruveta esittämään taiteilijaa, vaan se tulee jokaiselta luonnostaan. Meillä on arvona, että jokainen on juuri sellainen kuin on. Osa on kentällä vähän räväkämpiä, osa maltillisempia.

Juha Puhtimäki tiedetään tyypiksi, joka osaa ottaa yleisön. Kettunen vinkkaa muistakin.

– Samuel Tirkkonen esimerkiksi on oma kasvatti, jonka tekemistä on todella hauska seurata.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä