Julkaistu    |  Päivitetty 
Henri Jumppanen

Avaruudellisen orgaanista

Mystisyys on osa  Heiduškan musiikkia. Omiksi esikuvikseen Heidi Niinimäki mainitsee muun muassa King Crimsonin ja Jeff Buckleyn. Kuva: Tiina Sormunen Mystisyys on osa Heiduškan musiikkia. Omiksi esikuvikseen Heidi Niinimäki mainitsee muun muassa King Crimsonin ja Jeff Buckleyn. Kuva: Tiina Sormunen

Helle on houkutellut maan tuoksut terävimmilleen ja Heidi Niinimäki istuu takapihallaan omenapuun katveessa.

Tunnelma on kotikutoinen ja leppoisa. Tuntuu kuin kiireettömyys olisi asettunut pihapiiriin. Loimaalta kotoisin oleva Niinimäki valmistui musiikkipedagogiksi vuonna 2014 ja tekee musiikkia artistinimellä Heiduška.Kyseessä ei ole kuitenkaan puhdas sooloprojekti, vaan nimen takana vaikuttaa kokonainen yhtye, jonka luotsina Niinimäki toimii.

Yhtyeessä soittaa tällä hetkellä kitaristi Eetu Pesonen, rumpali Hanne Hiltunen, kosketinsoittaja ja taustalaulaja Emilia Wolf sekä basisti Juho Prokki.

 

 

Heiduška julkaisi uutta musiikkia vastikään, kun tuore single Utopia näki päivänvalon juhannuspäivänä.

– Tämä on uudenlaista Heiduškaa siinä mielessä, että kappale on selkeästi elektroninen. Utopia sai alkunsa joulukuun alussa, kun kertosäe sekä sävel syntyi kuin itsestään. Sitten noin viikonpäivät hioin sitä yötä päivää, Niinimäki taustoittaa biisin syntyä.

Utopiaa ei lähdetty tietoisesti tekemään yhtyeen tuotannosta poikkeavaksi, vaan kappale ikään kuin etsi paikkaansa Niinimäen mielessä.

– Normaalisti kuulen päässäni uutta biisiä tehdessäni soittimet, kuten kitaran ja rummut, mutta tällä kertaa oli ihan hiljaista.

–Yksi päivä sitten tajusin, että ei hitto, tuleeko tästä elektroninen tanssibiisi, semmoista en ikinä ajatellut edes tekeväni.

Niinimäki vastaa Heiduškan kaikista kappaleista, ja ne eivät synny minkään tietyn kaavan mukaan.

– Kyllä se biisi yleensä parhaiten syntyy, kun ei yhtään huvittaisi. Sitten vaan menen pianon ääreen ja alan soittaa. Tosinaan lauleskelen koiran kanssa ulkoillessa ja pyörittelen melodioita mielessäni, Niinimäki avaa metodejaan.

Utopiaa tehdessä Niinimäellä oli mukanaan Pietari Virtanen, jonka kanssa tehty yhteistyö uusi kappale on.

– Annoin Pietarille semmoiset speksit, että haluan semmoisen avaruudellisen ja orgaanisen biisin. Siitä se Utopia alkoi syntymään.

– Siinä kävi vielä silleen, että biisissä on mukana demolaulut, koska korona osaltaan katkaisi äänitykset, ja sitten tajuttiin että nämä demolauluthan on oikein käyttökelpoiset.

 

 

Heiduška keikkailee torstaina 25.6. osana Joensuun kaupungin tukemaa neliosaista striimikeikkojen sarjaa.

Keikka on nähdään Joensuun kaupungin YouTube- kanavalla kello 19. Tapahtuma kulkee varsin osuvasti nimellä Utopia-konsertti, ja samalla uusi single saa ensimmäisen virallisen livesoittonsa.

Keikka ei ole ensimmäinen lajissaan Niinimäelle, vaan striimikeikat tulivat artistille tutuksi koronakevään aikana.

– Tässä keväällä tein aika paljon vastaavia kotoa käsin soolona kitaran kera. Muulle bändille tämä saattaa hyvinkin olla ensikosketus tällaiseen keikkailun muotoon.

– Odotan kovasti, kun päästään soittamaan uutta musiikkia koko yhtyeen voimin. Bändivetoisuus on minulle tärkeää ja pidän yhdessä soittamisen perinteestä, Niinimäki avaa tulevaa keikkaa.

Utopiaan on myös tekeillä musiikkivideo, jonka valmistuminen ajoittuu syksyyn. Myös perinteisiä keikkoja on tiedossa lähitulevaisuudessa, mutta päivämääriä ei ole vielä lyöty lukkoon.

Heiduškan tulevaisuuden tavoitteet ovat kuitenkin selkeät.

– Aiotaan tehdä kansainvälinen läpimurto ja tulla rokkistaroiksi. Ei tätä hommaa pidä nöyristellen ja kenkiin katsellen tehdä!

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä