Julkaistu    |  Päivitetty 
Aimo Salonen

Juhannusviikolla pelattiin maakuntajohtajapeliä

Juhannusviikkoa eletään ja kierrokset Pohjois-Karjalan maakuntajohtajan valinnassa kiihtyvät. Mitä vuotta eletään?

Aivan, 1993.

– Kerrankin joku uskaltaa kirjoittaa maakuntajohtajavalinnasta meidänkin veronmaksajien mielipiteestä, totesi nimimerkki Projektipäällikön ei-puolestapuhuja Heilin mielipidesivulla 20.6.1993.

Nimimerkki näki, että nimekkäälle sosiaalidemokraatille Matti Puhakalle oltiin antamassa palkkiovirkaa tilanteessa, missä hänen kannatuksensa oli hupenemassa.

Samasta aiheesta kirjoittivat samalla palstalla myös Hannu Kangaspunta sekä nimimerkki Kaikkien puolesta.

Kangaspunta oli kirjoittanut jo–. kesäkuuta ja sai siitä kehut nimimerkiltä Projektipäällikön ei-puolestapuhuja. Kehutussa kirjoituksessaan Kangaspunta oli sitä mieltä, että maakuntajohtajan valitsijat väheksyvät kansalaismielipidettä.

Siinä mielessä siis tilanne on toinen kuin juhannusviikolla 2020, jolloin Markus Hirvosen ja Anssi Niskasen pääsy loppusuoralle tuntuu herättävän hyväksyviä kommentteja.

Puhakka itse sai sanoa sanansa Karjalan Heilissä keskiviikkona 16. kesäkuuta.

– Olen kilvoittelemassa paikasta, koska minulta pyydettiin, että olisin käytettävissä kyseiseen tehtävään, totesi Puhakka, joka korosti, että sosiaalidemokraattien lisäksi myös keskustan neuvottelijat ottivat häneen yhteyttä.

Puhakka oli yksi viidestä hakijasta, joita Pohjois-Karjalan liiton hallitus haastatteli ja hänet valittiin virkaan. Juhannuksen jälkeen Heili lähti kesälomalle, ja kun ensimmäinen loman jälkeinen Heili ilmestyi 1. elokuuta, siitä voitiin lukea, että vaalissa hävinnyt vt. maakuntajohtaja Oiva Laitinen oli valittanut päätöksestä.

Haastattelussaan 16. kesäkuuta Puhakka puhui maakunnassa tarvittavasta yksituumaisuudesta ja kritikoi muun muassa kaupunginjohtaja Aaro Heikkilää, joka Puhakan mielestä on tahdittomasti nostanut esille omia päätelmiään Joensuun näkökulmasta.

Heikkilä, jota sanottiin Kyläpäälliköksi, oli kiistelty ja räväkkä persoona. Liekö ollut viittaus Heikkilään vai muuten vain yrittäjän nimipäätös, mutta samalla sivulla Puhakan haastattelun kanssa oli uutinen, joka kertoi, että Matkustajakoti Aaro aloitti Joensuussa.

Kymmenkunta vuotta aikaisemmin Tamperetta johti Pekka ”Pomo” Paavola, ja kuinka ollakaan, kaupungista löytyi myös Pomo-niminen ravintola.

Tällä palstalla on ennenkin ihasteltu vanhojen Heilien mielenkiintoisia yleisönosastokirjoituksia, joten jatkamme samalla linjalla.

Samassa 20.6.1993 lehdessä, jossa puhuttiin Matti Puhakasta ja maakuntajohtajavalinnasta, julkaistiin myös kirjoitus otsikolla Köyhät kyykkyyn, joo!!!

Nimimerkki Pyykkiritsarin uhri! aloittaa kirjoituksensa suorasukaisesti: Sinä LIERO, ALHAISIN IDIOOTTI; mitä maa päällään kantaa. Varastit Kalevankatu 42:en takapihalta 10.–11. 6. välisenä yönä pyykit narulta...

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä