Julkaistu    |  Päivitetty 
Henri Jumppanen

Yhteisön voimin voittojen tielle

Joukkueen harjoitteluun on tuotu tälle kaudelle uusia fyysisiä elementtejä.  Kuva: Henri Jumppanen Joukkueen harjoitteluun on tuotu tälle kaudelle uusia fyysisiä elementtejä. Kuva: Henri Jumppanen
Mehtimäen tekonurmella on täysi tohina päällä. Kumirouheen tuoksu, ja treenaamisen äänet kuulostavat suorastaan hämmentävältä koronan hiljentämän kevään jälkeen. Sarjakautensa maalittomalla tasapelillä Pietarsaarelaista JBK:ta vastaan avannut edustusjoukkue pelaa toista vuottaan päävalmentaja Jussi Leppälahden luotsaamana. Kesäkuun alusta jälleen yhdessä harjoittelemaan päässyt joukkue pyrkii pääsemään samalle tasolle kuin maaliskuussa, jolloin COVID-19 katkaisi lupaavasti alkaneen kauden.

– Onhan tämä ollut erilainen kauden alku, ja alkushokin jälkeen otimme joukkueena ison digiloikan. Otettiin käyttöön erilaisia sovelluksia, ja pyrittiin etäyhteyksien avulla olemaan joukkueen kanssa mahdollisimman paljon yhdessä, Jussi Leppälahti aloittaa.

– Kortit ovat mitkä ovat ja sillä kädellä pelataan. Ollaan jätetty valittaminen vähälle ja keskitytty maksimoimaan tekemisen tasoa. Fyysiseen harjoitteluun ollaan tuotu uusia elementtejä. Se on ollut tässä se iso kuva, summaa Leppälahti kauteen valmistautumista.

Tällä kaudella sarjassa pelataan vain 17 ottelua. Tämä korostaa osaltaan sattuman roolia lopputuloksissa. Jippo pelaa Kakkosen pohjoislohkossa, jossa marginaalit ovat pienet, eikä selkeää ennakkosuosikkia ole.

– Viime vuonna Mikkelin Palloilijat oli selvästi sarjan paras joukkue, mutta tällä kaudella vastaavaa ennakkoasetelmaa ei ole. Sarjassa on 4–5 tosi kovaa joukkuetta ja Jippo on yksi niistä.

– Tavoitteena on pelata sarjan loppuun saakka voitosta, ja siihen tarvitaan hyvää pelaamista sekä hieman onnea.

Joukkueen pelaajisto on kokenut muutoksia viime kauteen verrattuna. Pitkän linjan pelaajista muun muassa Miko Mäkirinnettä ei nähdä tulevalla kaudella Jipon riveissä, mutta tilalle on tullut esimerkiksi Joona ja Jere Hiltunen, Aleksis Lehtonen sekä Topi Pasi.

– Ollaan saatu aikaan hyvä ja hallittu muutos. Sitähän sanotaan jos kolmasosa joukkueesta säilyy, siinä on hyvä balanssi. Runko ja prosessi on pysynyt ennallaan, ehkä tässä ollaan onnistuttu, päävalmentaja Jussi Leppälahti pohtii.

Jipon kotiottelut pelataan koronatilanteesta johtuen rajatulla katsojamäärällä. Mehtimäen kenttäalueelle otetaan noin 420 katsojaa ottelua kohden. Esimerkiksi kausikorttilaisten tulee varata paikka otteluun kaksi päivää ennen tapahtuman alkua.

– Jos Joensuussa aikoo pärjätä urheilussa, siihen tarvitaan koko yhteisön tuki. Menestymiseen tarvitaan pitkäjänteisyyttä ja yhteishenkeä. Suomessa ei oikein ymmärretä kulttuuria, jossa jalkapallo-otteluita ei voiteta yhdellätoista pelaajalla, vaan yhteisöllisyyden avulla.

–Toki meidän pitää pelata hyvin, että yleisö saadaan hurmokseen. Se auttaa meitä, jos löydetään yhteinen sävel ja voidaan kokea viheriön tapahtumat kimpassa, päävalmentaja Leppälahti kiteyttää.

Jipon kausi jatkuu keskiviikkona 17.6 Suomen Cupin neljännesvälierässä, kun vastaan asettuu Veikkausliigan viime kauden hopeajoukkue FC Inter Turusta.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä