Julkaistu    |  Päivitetty 
Hanna-Mari Lappalainen

Tukkilaistunnelmia palvelutalojen pihapiireissä

Kaupunginteatterin näyttelijät esittivät aurinkoisena maanantaipäivänä klassikkokappaleita palvelutalojen asukkaille. Hanna-Mari Lappalainen Kaupunginteatterin näyttelijät esittivät aurinkoisena maanantaipäivänä klassikkokappaleita palvelutalojen asukkaille.

Joensuun kaupunginteatteri järjesti maanantaina 1. kesäkuuta tempauksen, jossa kaupunginteatterin näyttelijät ilahduttivat joensuulaisten palvelutalojen asukkaita järjestämällä musiikillista teatteria Sireenipihan ja Senioripihan sisäpihoilla.

Tukkilaistunnelmissa-nimisen esityksen aikana kuultiin kohderyhmää ajatellen helposti tunnistettavia klassikoita, kuten Kulkurin valssi, johon yleisökin yhtyi mukaan.

– Halusimme esittää iloista ja hyväntuulista musiikkia, tukkilaistunnelmissa, esityksen koreografina toiminut näyttelijä Kalle Pulkkinen kertoo.

Esitysten vastaanotto on sekä Seniori- että Sireenipihassa ollut esityksen ohjaajana toimineen näyttelijä Maria Karhapään mukaan hyvin lämmin ja herättänyt tunteita puolin ja toisin, minkä todistaa myös Senioripihassa esityksen päätteeksi katsomon puolelta kajahtava kiitoslaulu.

– Ilmassa oli ehkä molemminpuolista liikutusta esiintyjien ja yleisön välillä tässä tilanteessa, kun pääsimme näkemään toisiamme, Kalle Pulkkinen toteaa.

Ajatus pihateatterista syntyi näyttelijöiden keskuudessa jo koronarajoitusten astuttua voimaan ja kaupunginteatterin näytösten peruunnuttua.

– Mietimme, mitä me voisimme tällaisessa tilanteessa tuoda ihmisille, ja palvelutalot nousivat silloin esille – kun ihmiset eivät pääse sieltä liikkumaan, me voisimme mennä heidän luokseen, näyttelijä Anna Ojanne kertoo.

Teatterista otettiin yhteyttä Sireeni- ja Senioripihaan, joissa vastaanotto oli Kalle Pulkkisen mukaan hyvin innostunut.

– Ymmärtääkseni esimerkiksi Senioripihassa on normaalisti paljonkin tapahtumia, jotka luonnollisesti peruuntuivat, joten tällainen tervehdys tuntui hyvältä vaihtoehdolta.

Turvaväleistä huolehdittiin myös pihateatteriesityksissä, ja kaikkiin palvelutalojen asukkaisiin oli pidettävä vähintään kahden metrin etäisyys esitysten aikana. Esitykset järjestettiin yhteistyössä palvelutalojen kanssa siten, että asukkaiden oli mahdollista seurata niitä joko ulkona sisäpihoilla tai esimerkiksi omasta ikkunasta tai parvekkeelta käsin.

– On ollut ihanaa tulla tänne esiintymään. Nyt ehdimme käydä vain kahdessa paikassa, mutta seuraamme tilanteen etenemistä, Pulkkinen summaa.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä