Julkaistu    |  Päivitetty 
Aimo Salonen

Rajaton taide soittaa Sibeliusta ja hänen aikalaisiaan sekä Georg Otsin lauluja

Rajaton taide -musiikkifestivaali järjestetään Joensuussa tänä vuonna syyskuussa.

Taustaorganisaation Rajaton taide ry:n puheenjohtaja Raimo Hulmi sanoo, että pääkonsertti on Carelia-salissa lauantaina 29. syyskuuta, jolloin solisteina kuullaan kahta urallaan nosusa olevaa nuorta laulajaa: baritoni Aarne Pelkosta ja sopraano Suvi Väyrystä.

– Pääkonsertin teemana on Sibeliuksen varjossa?, siinä on mukana kysymysmerkki, missä kuullaan Sibeliuksen ja hänen aikalaistensa musiikkia.

Keskiviikkona 23. syyskuuta kuullaan sellisti Jussi Makkosen ja pianisti Naziz Azezianin Pielisen balladi -konsertti. Lauantaille 19. syyskuuta on suunnitteilla Georg Ots 100 vuotta -konsertti, joka samalla juhlistaa festivaalin taiteellisen johtajan Kemal Achourbekovin 25-vuotista taivalta joensuulaisena musiikkivaikuttajana.

Ohjelmistoa suunniteltiin ennen koronakevättä ja osittain vaiheessa, jolloin koronasta puhuttiin jo, mutta jolloin ei vielä aavistettu, minkä mittaluokan asiasta on kyse.

Syyskuulle uskalletaan jo suunnitella festivaalia, vaikka Hulmi myöntääkin tilanteen epävarmuuden:

– Kukaanhan ei tiedä, miten tämä kehittyy. Jos tämä nyt purkautuu, syksyllä saattaa olla kauhea suma konsertteja, kun on ollut niin pitkään tyhjää. Mielenkiintoista on nähdä, miten se vaikuttaa ihmisiin ja onko heillä vielä varovaisuutta tulla tapahtumiin.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä