Julkaistu    |  Päivitetty 

Musiikkitaloakin sovitellaan Carelicumiin

Joensuun kaupunki on jatkanut suunnittelua hallinnon tilojen sijoittamisesta yhteen paikkaan. Kaupunginvaltuuston iltakoulussa kerrottiin maanantaina, että kaupungin hallinnon ja suunnittelun lisäksi Carelicumiin harkitaan myös musiikki- ja kulttuuritalon toteuttamista.

Muutos koskisi noin 200 kaupungin hallinto- ja suunnittelutehtävissä työskentelevää työntekijää, jotka ovat nykyään hajasijoitettuna muun muassa kaupungintalolle, Muuntamontielle, Carelicumiin ja eri puolille Tiedepuistoa. Samalla kaupunki on selvittänyt kaupungintalon soveltuvuutta museoksi.

Esittelyssä on ollut Carelicumin yhteiskonsepti, jossa Carelicumin nykyiset ensimmäinen ja toinen kerros toimisivat musiikki- ja kulttuuritalon lämpiönä. Tiloista olisi kulkuyhteys uudisrakennuksena toteutettavaan noin 800–900 ihmistä vetävään niin sanottuun suureen saliin.

Carelicumin auditorion esiintymistilaa laajennettaisi niin, että se voisi toimia niin orkesterin harjoitustilana kuin muussa kulttuurikäytössä. Yleisöpaikkoja tilaan tulisi 40–50. Carelicumin ensimmäisen ja toisen kerroksen tiloihin toteutettaisiin kaikki kuntalaisten asiakaspalvelu esteettömästi. Kokonaisuuteen kytkettäisi Torikatu 19:n kohdalle mahdollisesti toteutettava uudisrakennus, jonka toisessa ja kolmannessa kerroksessa sijaitsisivat kaupungin hallinnon tilat.

Vaihtoehtoisina ratkaisuina on tarkasteltu musiikki- ja kulttuuritalon toteutusta samassa laajuudessa Ystävyydenpuiston tontille Urheilutalon taakse. Lisäksi on selvitetty hallinnon tilojen ja asiakaspalvelun toteuttamista samassa laajuudessa kuin Carelicumissa omana uudisrakennuksenaan Koulukatu 16:n kulmatontille, missä on tällä hetkellä pysäköintipaikka.

Kaikissa näissä ratkaisuissa Pohjois-Karjalan museo siirtyisi kaupungintaloon niin, että talosta tulisi museon, teatterin ja mahdollisesti muunkin kulttuurin arvorakennus. Museoille on hahmoteltu Sinisen virran museokonseptia, jossa uuden Elielin museon ja Taidemuseo Onnin toiminta uudistettaisiin.

Asiaa esiteltiin valtuustolle ensimmäisen kerran maaliskuun alkupuolella, minkä jälkeen on selvitetty mm. valtuutettujen toivomia tarkennuksia. Valmistelu jatkuu edelleen. Seuraavaksi asia on keskustelussa valtuustoryhmissä. Kulttuuri- ja liikuntalautakunta käsittelee asiaa omasta näkökulmastaan. Nopeimmillaan kokonaisuus on mahdollista linjata kaupunginvaltuuston kesäkuun kokouksessa.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä