Julkaistu    |  Päivitetty 
Aimo Salonen

Outoa juustoa ja muita suomalaisia ihmeitä

Giga Body Metal on maailmanmestari! Kuva: Riikka Hurri Giga Body Metal on maailmanmestari! Kuva: Riikka Hurri
Pistäkääpä YouTubeen hakusanoiksi Giga Body, Metal from Japan ja vielä lisäksi varmuuden vuoksi Finland travel.

Sieltähän tulee vastaan varsin mainio videosarja, josta tätä naputellessa on valmiina kolme osaa: Japanista lähtö ja Helsinkiin saapuminen, Helsingin ihmeiden ällistely sekä matka Helsingistä Joensuuhun ja lopulta Taitokorttelin löytyminen.

Vesi kielellä me fanit odotamme nyt neljättä jaksoa ja japanilaispoikien omaa taltiointia hevineulonnan MM-kisasta, joka huipentui ryhmän voitonjuhliin.

Videosarja on mainio osoitus siitä, mikä arvo on päättömillä ideoilla: kulttuurit kohtaavat herkullisesti. Maailmassa todellakin monta on ihmeellistä asiaa, kun niitä katsoo totutuista toisenlaisin silmin.

Otetaan nyt esimerkiksi aivan tavallinen hiiva.

Sarjan avausjaksossa pojat menevät Helsingissä lentoaseman ruokakauppaan ja yksi heistä ostaa pienen paketin, joka näyttää sisältävän ”jotain juuston tapaista”. Lentoasemalta mennään keskustaan junalla, jossa ”juuston” ostaja avaa paketin, haukkaa siitä nokareen ja pistää paketin kiertämään.

Kannattaa katsoa ilmeitä.

Videoissa on pientä tekstitystä englanniksi, mutta pääasiassa saamme nauttia pelkästä japaninkielestä.

Se todellakin on nautinto. Viehättävää on heittäytyä japanilaispoikien mukaan Helsingin kaduille, vanhaan kauppahalliin ja hyiseen meriveteen, kun tunnelmia aistii pelkkien ilmeiden, äänensävyjen ja puheen vilkkauden ja painotusten mukaan.

Taitavat ne tykätä niistä kauppahallin herkuista, vaikka mistäpä tuon tietää, mikä viesti niihin japaninkielisiin sanoihin liittyy.

Ja sitten se Joensuuhun saapuminen!

Harvoin saa tuolla tavoin eläytyä turistin rooliin omaa kotikaupunkiaan katsellessaan. Taaskaan en ymmärrä japanin kieltä, mutta ei tuosta ainakaan kielteistä mielikuvaa tule.

Oikeastaan olen aika ylpeä kaupungistamme ja sen ihmisistä.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä