Julkaistu    |  Päivitetty 

Hylätyt polkupyörät kerätään pois keskustasta

Joensuun keskustan pyörätelineisiin hylätyt pyörät siirretään pois telineistä, Joensuun kaupunki tiedottaa. Telineisiin on ajan kuluessa jätetty polkupyöriä, jotka vievät tilaa ja hankaloittavat katujen puhdistusta. Pyöriin kiinnitetään siirtokehotuslappu ja siirtoaikaa on yksi tai kaksi viikkoa tapauksesta riippuen.

– Osa pyöristä on ollut telineissä hylättyinä jopa vuosikausia. Hyväkuntoisia telineissä olevia pyöriä ei olla nyt siirtämässä, vaan nimenomaan sellaisia pyöriä, joita kukaan ei näytä kaipaavan, kertoo toimistonhoitaja Riikka Kukkonen Joensuun pysäköinninvalvonnasta.

Jos siirtokehotusta ei noudateta, kaupunki siirtää pyörän varastoon. Siellä pyörää säilytetään 30 päivää, jonka jälkeen pyörä siirtyy kaupungin omistukseen. Romuksi tulkitut polkupyörät toimitetaan suoraan kierrätettäväksi. Pyörien omistajien toivotaan hakevan pyöränsä telineistä mahdollisimman pian.

Jos pyörää ei ole ehtinyt hakea ennen siirtoa, pyörää voi tiedustella pysäköinninvalvonnan toimistosta numerosta 050 590 4787.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä