Julkaistu    |  Päivitetty 
Ville Tanskanen

Korona herätti halun nikkaroida ja tehdä unohtuneet työt

Monessa kodissa tuunataan parhaillaan nurkkia uuteen uskoon. Ihmiset tuntuvat innostuneen etenkin pienistä pintaremonteista, sisustamisesta sekä pihan kunnostamisesta.

Markkinointitoimisto ToinenPHD teki tutkimuksen korona-ajan kuluttajakäyttäytymisestä. Tutkimuksessa kysyttiin tuhannelta täysi-ikäiseltä suomalaiselta, miten koronavirusepidemia vaikuttaa tällä hetkellä aktiivisuuteen ja suunnitelmiin tiettyjen tuotteiden ja palvelujen käytössä.

Kyselyyn vastanneista 8 prosenttia sanoo remonttihalujen lisääntyneen, sisustamisesta innostui 11 prosenttia.

Pohjois-Karjalassa moni on myös innostunut kodin pieneen nikkarointiin.

– Kiinnostus remonttitarvikkeita kohtaan on ollut koholla. Ihmiset keskittyvät kodin pieniin remontteihin, maalauksiin ja tapetointeihin. Myös terassien laitto on houkutellut enemmän kuin yleensä. Ihmisillä on tällä hetkellä aikaa olla kotona. Etätöitä tehdessään he katselevat paikkoja tarkemmin ja siinähän se into herää, kertoo RTV:n myymäläpäällikkö Kosti Pänttönen.

K-Rauta Naumasen myymäläpäällikön Tarja Suppolan mukaan terassien ja pihojen laittaminen on vilkasta.

– Huhtikuu on aina se aika, jolloin herätään ja aletaan remontoimaan ja laittamaan pihaa. Tänä vuonna kevät tuli ajoissa ja pääsimmekin aikaisin näihin keväthommiin.

Koska kyseessä on normaali sesonkiaika, Suppolan mukaan on mahdotonta sanoa, kuinka korona vaikuttaa myyntiin.

– Voihan siinä olla sellaista pienenlaista varautumista, että varataan tarvikkeita sille varalle, jos joudutaan jäämään etätöihin tai karanteeniin.

Starkilla tavaraa on mennyt suuremmalla volyymilla kuin viime vuonna. Terassi- ja saunarakentaminen sekä maalit ovat suurimmat osa-alueet.

– Minun käsitykseni mukaan täällä päin terassit rakennetaan usein itse sen sijaan, että hommaan palkattaisiin ammattilainen, yksikönpäällikkö Ville Lajunen kertoo.

Kestopuu on aina ollut suosittu puulaji, minkä lisäksi lehtikuusi ja komposiittilaudat ovat kasvava ryhmä terassirakentamisessa. Rakentaminen on kehittynyt suuntaan, jossa materiaalileveydet ja tukevuus ovat kasvaneet.

– Tällä haetaan näyttävämpää lopputulosta kuin bulkkitavaralla.

Värisilmällä riittää Päivi Parkkosen mukaan kiirettä.

– Meidän touhu on ollut ihan räjähdysmäisessä nousussa. Tulee paljon sähköpostia, etäsuunnitteluja ja paikan päällä tapahtuvia suunnitteluja. On ollut todella vilkasta.

Remonttitarvikkeiden myynti on noussut tietyillä osa-alueilla jopa 60 prosenttia. Parkkosen mukaan päivät ovat menneet pitkälti siten, että palveltavana on 3–4 asiakasta koko ajan.

– Ulkomaalaus ja tekemättä jääneiden asioiden tekeminen on suosiossa. Koska monet ovat kotona etätöissä, nyt on aikaa tehdä niitä asioita, mitä ei ole työssäkäyvänä ehtinyt tekemään. Paitsi minulla, itse olen kotiin mennessäni valmis menemään nukkumaan, Parkkonen nauraa.

Erilaisia puuhasteluja tehdään Parkkosen mukaan monipuolisesti, ja Värisilmällä menee tarvikkeita laidasta laitaan maalaustarvikkeista tapetteihin.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä