Julkaistu    |  Päivitetty 
Pia Paananen

Korona-aikana apu on puhelun päässä

Pirkko Palander varautuu puuvillakäsineillä ostoksille ja tekee korona-avustettaviensa ostokset suunnitelmallisesti ja nopeasti. Kuva: Pia Paananen Pirkko Palander varautuu puuvillakäsineillä ostoksille ja tekee korona-avustettaviensa ostokset suunnitelmallisesti ja nopeasti. Kuva: Pia Paananen

Puhelimeni soi eräänä aamuna pitkään, numero oli vieras ja piti hetki miettiä, että kukahan siellä soittelee. Soittaja oli Outokummun kaupungin korona-asiointiapua koordinoiva Pekka Jääskeläinen. Puhelun edetessä muistin, että olin kuin olinkin lupautunut poikkeusolosuhteiden alkaessa Taipaleen seurakunnan kautta kaupungin korona-asiointiapua antavien vapaaehtoisten listalle.

Tätä ennen apuani ei ollut tarvittu, mutta nyt oli hetki, jolloin Jääskeläinen kysyi, otanko vastaan avustuspyynnön. Muutin suunnitelmani siltä aamulta, kirjoitin muistiin asiontiavun tarvitsijan nimen, puhelinnumeron ja osoitteen. Sain samalla kuulla, että hänelle on perustettu tili paikalliseen ruokakauppaan, eli rahaliikenteestä ei tarvinnut huolehtia.

Soitin avuntarvitsijalle, sain ostoslistan puhelimitse ja lupasin ostokset parin tunnin sisällä hänelle.

Olin ollut jo tätä ennenkin pitänyt kaupassa hanskat kädessä, asioinut nopeasti ja huolehtinut suojaväleistä. Avustusostoksilla olin vielä varovaisempi: minullahan oli kärryssäni vieraan ihmisen ostokset.

Asiointi kassalla oli helppoa, ja ostosten merkitseminen asiakkaan tilille oli henkilökunnalle tuttu asia. Tämän jälkeen vein ostokset avustettavan ovelle, soitin ovikelloa ja laskeuduin portaita alas. Näin meille jäi suojaväli, kun luovutin ostokset ja tapasimme nopeasti.

 

 

Outokummusssa kaupungin yli 70-vuotiaille asukkailleen järjestämän korona-asiointiavun puheluihin vastaa Pekka Jääskeläinen. Hän ottaa arkipäivisin vastaan avunpyyntöjä ja etsii vapaaehtoiseksi ilmoittautuneiden listalta auttajan.

Outokummussa kaupungin koordinoimaa korona-asiointiapua on antanut kevään aikana kymmenkunta ihmistä.

– He ovat pääosin eri yhdistysten, toimintojen ja seurakuntien kautta ilmoittautuneita vapaaehtoisia. Lisäksi mukana on koko ajan ollut kaupungin työntekijöitä, sillä haluamme turvata palvelun toimivuuden niissäkin tilanteissa, joissa yhdistysten vapaaehtoiset eivät käytettävissä, Jääskeläinen kertoo.

Avuntarvitsijoita on kirjoilla kolmisenkymmentä, ja avunpyyntöjä ja kyselyjä voi samoin tulla kymmeniä viikossa.

Jääskeläisen mukaan asiointiapu on kaupassa käyntiä ja apteekissa asiointia. Terveydenhoidolliset palvelut ja pankkiasiointi on rajattu asiontipalvelun ulkopuolelle.

– Olemme kannustaneet kaupunkilaisia käyttämään ensisijaisesti naapuriapua tai kysymään omaisilta apua, mutta kaikilla tätä mahdollisuutta ei ole. Näissä tapauksissa vapaaehtoiset lähtevät liikenteeseen.

 

 

Outokumpulainen Pirkko Palander ilmoittautui vapaaehtoiseksi kaupunginhallituksen kokouksessa, jossa tuli puheeksi, että tällainen palvelu järjestetään. Nyt hänellä on lähtemässä käyntiin kolmas viikko virallisena ”kaupungin aputyttönä”.

– Minulla on siellä apuringissä yksi vakituinen perhe ja sitten satunnaisia keikkoja hyvinkin lyhyellä varoitusajalla. Esimerkiksi jos tulee puhelinsoitto kaupungilta aamulla, niin samana päivänä käydään asia hoitamassa, Palander kertoo.

Yhdestä korona-apukeikasta Palander joutui kieltäytymään, kun oli sovittu muu meno samaan aikaan.

– Kyllähän se vähän harmitti, mutta joskus käy niin. Todella hyvä asia kun voin olla avuksi. On aivan ihana nähdä, miten kovasti tämä toiminta ilahduttaa myös avun saajia. Tulee molemmin puolin hyvä mieli.

– Ja tästä ei oteta mitään palkkiota mistään suunnasta. Korona-apua annetaan ihan auttamisen ilosta, Palander tähdentää.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä