Julkaistu    |  Päivitetty 

Joensuun Lyseon lukion tilojen remontti Tiedepuistolla alkoi

Joensuun Lyseon lukio ja Joensuun aikuislukio saavat uudet tilat Tiedepuistolta. Tilojen remontointi koulukäyttöön aloitettiin huhtikuun lopussa. Koulut muuttavat Tiedepuiston rakennuksiin 1, 2 ja 3A, jonka aulaan tulee kouluille oma sisäänkäynti. Yhteensä tilaa on noin 3 200 neliötä. Lyseolaiset ja aikuislukio aloittavat toiminnan Tiedepuistolla tammikuussa 2021.

Nykyinen, vuonna 1956 valmistunut, suojeltu koulurakennus Koskikadulla on tullut käyttöikänsä päähän. Se olisi niin mittavan remontin tarpeessa, että kaupunki on päättänyt sen sijaan siirtää koulut Tiedepuistolle. Joensuun kaupunki vuokraa tilat Tiedepuiston kiinteistöstä Business Joensuu Oy:ltä 15 vuodeksi.

Uusia tiloja ja muuttoa on suunniteltu laajassa suunnitteluryhmässä.

Lyseon lukion rehtori Jarkko Rieppo kertoo tiloista tulevan modernit ja akustisesti miellyttävät. Luokkatiloissa on muunneltavuutta ja ne varustetaan lukio-opiskeluun sopivalla teknologialla. Opiskelijoiden oleskelu- ja opiskelutiloihin on panostettu, niistä löytyy viihtyisiä soppeja.

– Yhteinen kokoontumistila on mieltä ylentävän huikaiseva Joensuu-sali, jota hyödynnetään myös ylioppilaskirjoituksissa. Erikseen täytyy mainita valtava musiikin luokka, joka on ammattikorkeakoulun entinen Black Box -tila, jossa on jo valmiiksi ensiluokkainen äänieristys ja akustiikka. Tilaa tullaan hyödyntämään myös draaman opiskelussa, Rieppo kertoo tyytyväisenä.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä