Julkaistu 

Itä-Suomen yliopistoon ja Karelia-ammattikorkeakouluun haettiin viime vuotta enemmän

Itä-Suomen yliopistoon ja Karelia-ammattikorkeakouluun haettiin viime vuotta enemmän Mikko Makkonen

Kevään toinen korkeakoulujen yhteishaku päättyi keskiviikkona 1.4. Itä-Suomen yliopistoon haki kevään toisessa yhteishaussa 24 000 hakijaa, mikä on noin kymmenen prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Karelia-ammattikorkeakoulu puolestaan sai yhteensä 4 330 hakemusta, mikä toi 11 prosentin kasvun viime vuoteen verrattuna.

Itä-Suomen yliopistossa eniten hakijoita oli lääketieteeseen, oikeustieteeseen, psykologiaan ja kauppatieteisiin, ja Karelia-ammattikorkeakoulussa hakemuksia saatiin eniten fysioterapeutti- ja sosionomikoulutuksiin.

Itä-Suomen yliopiston valitsi tänä keväänä ensisijaiseksi hakukohteekseen noin 6 700 hakijaa ja Karelia-ammattikorkeakoulun 1 462 hakijaa.

– Piristävää oli, että erityisesti alle 20-vuotiaat pohjoiskarjalaiset nuoret hakivat meille edellisvuotta selkeästi enemmän. Myös Uudeltamaalta saatiin hakemuksia aiempia vuosia enemmän. Olemme erittäin tyytyväisiä hakutulokseen, kertoo Karelia-ammattikorkeakoulun rehtori Petri Raivo.

Koko maassa korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa hakijoiden määrä on noin 152 000.

Hakijoista keskimäärin noin joka yhdeksäs saa opiskelupaikan. Opiskelijavalintojen valintakokeet ajoittuvat touko-kesäkuulle ja tulokset julkaistaan viimeistään 8. heinäkuuta.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä