Julkaistu 

PKO sulkee suurimman osan hotelleista ja kaikki ravintolatilat – ravintoloissa keskitytään noutomyyntiin

Muun muassa Sokoksen ravintolamaailman Hesburger ja Fafa's myyvät noutoruokaa tilojen sulkemisen jälkeenkin. Mikko Makkonen Muun muassa Sokoksen ravintolamaailman Hesburger ja Fafa's myyvät noutoruokaa tilojen sulkemisen jälkeenkin.

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa tiedottaa sulkevansa tällä viikolla ravintoloidensa tilat asiakkailta väliaikaisesti ja keskittyvänsä ruoan noutomyyntiin. Ravintoloiden asiakastilat suljetaan lauantaina 28.3.

Suomen hallitus tiedotti tiistaina 24.3. illalla pyrkivänsä pikaisesti säätämään lain, joka rajoittaa ravintolatoimintaa koko maassa, jolloin vain ruoan nouto- ja kuljetusmyynti olisi sallittua. Laki tulee olemaan määräaikainen ja sen on ilmoitettu olevan voimassa 31.5.2020 saakka.

– Ravintolatilojen sulkeminen asiakkailta ei olisi vielä pakollista, mutta ruoan noutomyyntiin keskittyminen on valtioneuvoston suositusten ja valmiuslain käyttöönottoasetusten hengen mukaista, PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelä toteaa.

– Hallituksen tarkoitus on, että ravintoloiden toimintaa rajoittava laki olisi voimassa jo tulevana lauantaina 28. maaliskuuta. On vastuullista sulkea yksiköt etupainotteisesti ennen hallituksen päätösten vahvistamista. Terveys ja yhteiskunnan turvallisuus menevät tällä hetkellä kaiken edelle, Kivelä jatkaa.

Hallituksen esityksen mukaan ravintolat voivat myydä ruokaa ulos ja myös ruoan toimituspalvelut voivat edelleen toimia. Ravintolaan ei kuitenkaan voi jäädä syömään.

– Kaikista tärkeintä tässä tilanteessa meille on henkilökuntamme ja asiakkaidemme turvallisuus ja tiedotamme jatkossakin tilanteesta avoimesti. Toimipaikan sulkeminen on aina henkilökunnan kannalta erittäin ikävä asia ja pahoittelemme sulkemisista myös asiakkaille aiheutuvaa haittaa, Kivelä linjaa.

PKO:n ravintoloista Joensuussa noutoruokaa myyvät Amarillo, Bar Play, Prisman ravintolamaailmassa Hesburger ja Leiketupa sekä Sokoksen ravintolamaailmassa Fafa’s ja Hesburger.

Väliaikaisesti suljetaan myös Break Sokos Hotel Bomba ja Break Sokos Hotel Koli sekä niiden ravintolat ja kylpylät. Yksiköt ovat auki viimeistä päivää lauantaina 28.3. ja ovat suljettuja 29.3. alkaen. Original Sokos Hotel Vaakunaa pidetään toistaiseksi auki. Joensuussa PKO:n iltaravintolat eli Bepop ja Las Palmas sekä ravintolat Takatasku ja Kolumbus suljetaan jo tänään 25.3. toistaiseksi.

– Noudatamme kaikkia valtioneuvoston linjauksia. Toivottavasti nämä rajoitukset purevat ja tilanne saadaan hallintaan. Toimipaikkamme avautuvat uudelleen heti, kun kriisi on ohi ja on jälleen mahdollista jatkaa toimintaa normaalisti. Koska tilanteet saattavat muuttua nopeastikin, toivomme asiakkaiden tarkistavan ravintoloiden aukiolotiedot raflaamo.fi-nettisivuilta, talous- ja vt. matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Antti Varis sanoo.

Hallituksen linjausten mukaisesti PKO:n ABC-asemilla loppuu buffetruokailu lauantaista 28.3. alkaen ja yksiköissä keskitytään ruuan noutomyyntiin. Noutomyyntipalvelu on käytössä Joensuussa Siihtalassa ja Marjalassa sekä ABC Juuassa, ABC Kontiolahdella, ABC Kiteellä, ABC Lieksassa ja ABC Nurmeksessa.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä