Julkaistu 

Kaupunginjohtaja Kari Karjalainen esittää yt-neuvottelujen käynnistämistä

Kaupunginjohtaja Kari Karjalainen esittää yt-neuvottelujen käynnistämistä Jarno Artika

Kaupunginjohtaja Kari Karjalainen esittää kaupunginhallitukselle yhteistoimintaneuvottelujen käynnistämistä, Joensuun kaupunki tiedottaa. Asiasta päätetään 23.3.2020 kaupunginhallituksen kokouksessa.

Yhteistoimintaneuvottelujen taustalla vaikuttaa vahvasti koronaviruspandemia. Valtioneuvoston linjauksien mukaisesti kaupungin palveluita on suljettu ja palveluiden kysyntä on kaupungin tiedotteen mukaan laskenut dramaattisesti. Toimintaa joudutaan sopeuttamaan nykyiseen tilanteeseen.

– Maailmanlaajuinen turvallisuus on järkkynyt ja tämä näkyy luonnollisesti meidän kaikkien arjessa. Suomen eduskunta ja hallitus on lähtenyt toteuttamaan perusteltuja toimia pandemian hillitsemiseksi ja joensuulaiset ovat ottaneet ohjeet hyvin vastaan. Näin huolehditaan meidän läheisten turvallisuudesta. Pandemia on vaikuttanut kaupungin palveluiden kysyntään ja työvoiman tarpeeseen radikaalisti, Joensuun kaupungin kaupunginjohtaja Kari Karjalainen toteaa.

– Juuri nyt tarvitaan kunnan verorahoja pandemian hoitamiseen, mutta myös myöhemmin jälkihoitoon. Tästä syystä meidän täytyy sopeuttaa toimintaa. Ei meistä tätä kukaan osannut odottaa, mutta nyt on pakko tämä tilanne yhdessä kohdata, Karjalainen jatkaa.

– Tilanne on hankala työyhteisöllemme, varsinkin kun taustalla on jo aikaisemmin käyty yhteistoimintaneuvottelu. Koronaa meistä kukaan ei osannut tässä mittakaavassa ennustaa. Jokaisessa kunnassa ja lukuisissa yrityksissä varmasti painitaan samojen sopeutuspulmien äärellä, kertoo Joensuun kaupungin henkilöstöjohtaja Sari Lempiäinen.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä