Julkaistu 

Toinen koronavirustapaus varmistui Pohjois-Karjalassa

Toinen koronavirustapaus varmistui Pohjois-Karjalassa Marko Puumalainen

Siun soten alueella on varmistunut toinen koronavirustapaus, Siun sote tiedottaa. Tartunta varmistui keskiviikkona 18.3.2020 aamupäivällä. Tartunta on saatu ulkomaan matkalta ja potilas on eristyksessä kotona.

Tartunnan saaneen henkilön lähikontakteja kartoitetaan ja altistuneisiin tullaan Siun soten tiedotteen mukaan olemaan yhteydessä. Sairaanhoitopiiri ja paikalliset terveydenhuollon viranomaiset jatkavat tilanteen selvittämistä yhdessä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kanssa.

Siun soten alueella on nyt tutkittu noin 200 koronavirusnäytettä, joista kaksi on ollut positiivisia. Siun sote tiedottaa koronavirusepidemiasta ja uusista tartuntatapauksista Pohjois-Karjalassa keskitetysti verkkosivullaan osoitteessa siunsote.fi/korona.

Huoli koronaviruksesta näkyy Siun soten mukaan muun muassa puhelinpalvelujen ruuhkautumisena sekä huhuina sosiaalisessa mediassa. Siun sote muistuttaa, että paniikkiin ei ole syytä ja jokaisen tulee noudattaa annettuja toimintaohjeita lähikontaktien rajoittamiseksi.

Jos epäilee saaneensa koronavirustartunnan, Siun sote suosittelee tekemään ensimmäiseksi Omaolo-oirearvion osoitteessa www.omaolo.fi. Omaolo-palvelu ohjaa kriteerien täyttyessä soittamaan päivystysapuun numeroon 116 117, jossa terveydenhuollon ammattilaiset arvioivat tilanteen ja antavat siihen sopivat jatko-ohjeet. Kenenkään hengitystieoireita potevien ei pidä mennä terveysasemille tai päivystykseen ennen soittamista.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä