Julkaistu 
Hanna-Mari Lappalainen

Korkeakoulujen yhteishaku on alkanut – Kareliassa haussa 22 kohdetta, Itä-Suomen yliopistossa noin 130

Korkeakoulujen yhteishaku on alkanut – Kareliassa haussa 22 kohdetta, Itä-Suomen yliopistossa noin 130 Mikko Makkonen

Korkeakoulujen kevään yhteishaku järjestetään normaalin aikataulun mukaisesti koronaviruksen aiheuttamista korkeakouluja koskevista järjestelyistä huolimatta. Yhteishaku alkaa tänään keskiviikkona 18.3. ja jatkuu keskiviikkoon 1.4.2020 saakka.

Karelia-ammattikorkeakoulussa on haussa 22 hakukohdetta, joista ylempiin ammattikorkeakoulututkintoihin johtavia koulutuksia on viisi. Haussa ovat mukana myös englanninkieliset International Business- ja Industrial Management -koulutukset, joihin järjestettiin ensimmäinen haku tammikuussa. Koulutuksiin hakiessa täytetään erillinen hakulomake Opintopolussa.

Itä-Suomen yliopistoon haussa ovat mukana yliopiston kaikki suomenkieliset tutkintoon johtavat koulutukset, yhteensä noin 130 hakukohdetta. Suomenkieliset kaksivuotiset maisterihaut ovat mukana erillisinä hakukohteina. Myös aikaisempia opintoja suorittaneet opiskelijat hakevat yhteishaussa.

Kevään 2020 haussa todistusvalinta on pääasiallinen väylä korkeakoulutukseen. Kaikissa Karelian päivätoteutuksissa, paitsi medianomi- ja tietojenkäsittelyn koulutuksissa, on käytössä todistusvalinta. Noin puolet päivätoteutuksien aloituspaikoista täytetään hakijoiden todistuksien arvosanojen perusteella. Itä-Suomen yliopiston mukaan yli puolet opiskelupaikoista täytetään ylioppilastutkinnon arvosanoihin perustuen. Todistusvalinnassa on omat kiintiöt ylioppilaille ja ammatillisen perustutkinnon suorittaneille.

Viime vuonna Kareliassa käytettiin myös ensimmäistä kertaa valintatapana verkossa suoritettavaa valintakurssia, ja tänä keväänä valintakurssin suorittamisella on mahdollista hakea entistä useampaan koulutukseen. Valintakurssiin perustuva opiskelijavalinta on käytössä liiketalouden monimuodon, konetekniikan ja tietojenkäsittelyn koulutuksissa.

Koronaviruksen leviämisen torjumisesta johtuen ammattikorkeakoulujen opiskelijavalintoihin tulee mahdollisesti muutoksia, jotka koskevat esimerkiksi valintakokeita. Näistä muutoksista tullaan Karelia-ammattikorkeakoulun mukaan tiedottamaan valtakunnallisesti. Myös yliopistot toimivat yhteistyössä opiskelijavalinnan turvaamiseksi ja tiedottavat mahdollisista koronavirukseen liittyvistä erityisjärjestelyistä yhteisesti.

Yhteishaun tulokset julkistetaan 8.7.2020 mennessä.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä