Julkaistu    |  Päivitetty 
Aimo Salonen

Koulukadun hurjastelu hirvittää

Rauhankadun valoristeykseen moni kiihdyttää vielä keltaisen jo vaihduttua punaiseksi. Kuvat: Aimo Salonen Rauhankadun valoristeykseen moni kiihdyttää vielä keltaisen jo vaihduttua punaiseksi. Kuvat: Aimo Salonen
Tuttu nainen käveli aamuruuhkan aikaan Pohjoiskadulla töihin menijää vastaan.

– Tee tuosta juttu! Eihän tuosta pääse yli, kun tästä kohti ei uskalla mennä, enkä oikein viitsi Rauhankadulle saakka kävellä, nainen vinkkasi.

Koulukadusta puhui eli siitä valtaväylästä, jota myös Kajaanintieksi kutsutaan.

Moni todellakin mieltää sen enemmän valtatieksi kuin kaupungin kaduksi. Moni autoilija kiihdyttää juuri Pohjoiskadun kohdalla ehtiäkseen vielä vihreiden aikaan yli Rauhankadun valoristeyksestä.

Värin vaihtuminenkaan ei kaikkia hidasta. Päinvastoin, moni kiihdyttää vielä keltaisen ehdittyä vaihtua jo punaiseksi.

Tilanne on huomattu myös Joensuun kaupungilla.

– Olen itsekin seurannut tilannetta huolestuneena, suunnittelupäällikkö Timo Ritala sanoo.

Ritala nostaa esiin sen, että kahta kaistaa suuntaansa kun ajetaan, vaaratilanteita tulee erityisesti suojateiden kohdalla.

– Kaikki autoilijat eivät muista, että suojatien eteen pysähtynyttä autoa ei saisi ohittaa pysähtymättä, Ritala huomauttaa.

Onko asialle sitten tehtävissä jotain?

– Voimme tehdä suojateiden kohdalle kaistajärjestelyjä, jotka tekevät mahdottomaksi nykyisenlaisen menon, Ritala vastaa.

Päätöksiä kaupungilla ei ole tehty, mutta Ritalan mukaan Sairaalankadun risteykseen on mahdollista asentaa liikennevalot. Yläsatamakadun risteykseen taas on voimassa olevan kaavan mukaan mahdollista tehdä kiertoliittymä. Kaupunki onkin jo neuvotellut maakaupoista kiinteistöjen kanssa.

– Tälle vuodelle on varattu suunnitteluraha Niskakatu–Yläsatamakatu-välille. Suunnittelussa selviää, tehdäänkö kiertoliittymä vai jatketaanko liikennevaloilla, Ritala kertoo.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä