Julkaistu    |  Päivitetty 

Carelicumista kaupungin hallinnon keskipiste, kaupungintalosta kulttuurin keskus

Joensuun kaupunki valmistelee suuria muutto-operaatioita. Kaupunki suunnittelee asiakaspalvelun ja hallinnon järjestämistä saman katon alle. Kyseessä on yksi kaupungin hallinnon historian suurimpia uudistuksia. Asiaa käsiteltiin kaupunginvaltuuston iltakoulussa maanantaina. Tällä hetkellä noin 170–230 hallinnon ja suunnittelun henkilöä sekä asiakaspalvelu ovat hajallaan muun muassa kaupungintalolla, Muuntamontiellä, Carelicumissa ja eri osissa Tiedepuistoa.

– Kokonaisjohtaminen ja organisaation yhteistyö tehostuu ja paranee, kun keskeinen osa hallinnon ja suunnittelun ihmisistä on samoissa tiloissa, toteaa kaupunginjohtaja Kari Karjalainen.

Tilojen yhtenä sijoitusvaihtoehtona selvitetään Carelicumin korttelia niin, että asiakaspalvelu olisi katutasossa ja toimistotilat ylemmissä kerroksissa. Tilasuunnittelun malliksi on ajateltu onnistuneeksi koetun Business Joensuun monitilatoimiston tyyppistä ratkaisua.Jos ratkaisu toteutuu, se vaatii huomattavaa nykyisten tilojen järjestelyä. Tässä vaiheessa on alustavasti hahmoteltu, että Carelicumin nykykäytöstä todennäköisesti luovuttaisiin.

Kaupungintalosta on visioitu uudenlaisen konseptin mukaista teatteri- ja museotaloa, jonne voisi sijoittua myös muita kulttuuriin liittyviä toimintoja. Sekä kaupungintalo että taidemuseo ovat arvorakennuksia, joista kaupunki on joka tapauksessa sitoutunut pitämään huolta. Tiedepuistolla olevista tiloista luovuttaisiin nykyisten vuokrasopimusten mukaisesti. Myös Muuntamontie 5:n rakennuksesta vapautuisi tilaa.

Nopeimmillaan uudet tilat voisivat olla käytössä vuonna 2022.

– Työn tekemisen tavat muuttuvat tulevaisuudessa. Kaupungilla pitäisi olla viisautta aavistaa niitä niin, että tilat palvelevat pitkään, Karjalainen kertoo.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä