Julkaistu 

Pohjois-Karjalan keskussairaalan päivystys siirtyy ensi viikolla uuteen J2-taloon

Pohjois-Karjalan keskussairaalan päivystys siirtyy ensi viikolla uuteen J2-taloon Niko Jouhkimainen

Pohjois-Karjalan keskussairaalan yhteispäivystys muuttaa ensi viikon alussa sairaalan päärakennuksesta vastavalmistuneeseen J2-laajennukseen, Siun sote tiedottaa. 19.2.2020 kello 7 alkaen yhteispäivystys toimii uusissa tiloissa J2-rakennuksessa. Samasta ajankohdasta alkaen myös synnyttämään tulijat ilmoittautuvat kaikkina vuorokauden aikoina yhteispäivystyksessä, josta heidät ohjataan eteenpäin synnytyssaliin.

Yhteispäivystyksen uusissa tiloissa ilmoittautumispiste on heti pääsisäänkäynnin jälkeen. Ilmoittautumispisteessä tehdään ensiarvio päivystykseen saapuvan potilaan tarvitsemasta hoidosta, ja potilas ohjataan joko odotusaulan istumapaikalle tai paariodotukseen. Opasteet ja lattian teippaukset osoittavat reitin ilmoittautumispisteestä eteenpäin.

Yhteispäivystyksen odotus- ja seurantatilat ovat uuden rakennuksen myötä Siun soten mukaan aiempaa avarammat, ja niissä on otettu paremmin huomioon myös potilaan yksityisyys. Odotusaulasta löytyy äänieristetty puhelinkoppi, ja aiemmin pelkkien verhojen erottamat päivystyspotilaiden seurantaan tarkoitetut paaripaikat sijaitsevat jatkossa yhden hengen lasikopeissa. Uudessa yhteispäivystyksessä on huomioitu myös lapsipotilaat rakentamalla heille kokonaan oma odotustila, jotta käynti olisi mahdollisimman mukava.

– Pohjois-Karjalan keskussairaala on laajan päivystyksen sairaala, ja nyt käyttöön otettavat uudet tilat vastaavat nykyaikaisten hoitomenetelmien ja -tekniikan vaatimuksiin. Ne mahdollistavat entistä suurempien potilasmäärien hoitamisen tehokkaasti myös tulevaisuudessa, Siun soten tiedotteessa kerrotaan.

Ambulansseille on pääsisäänkäynnin vieressä oma ambulanssihalli, josta potilaan siirto päivystyksen tiloihin tapahtuu nopeasti, potilaan yksityisyyttä kunnioittaen. Päivystyksen tehokkaalle toiminnalle olennaiset palvelut, kuten röntgen ja magneettikuvaus, löytyvät jatkossa aivan vierestä, mikä nopeuttaa potilaiden hoitamista.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä