Julkaistu 
Hanna-Mari Lappalainen

Laminoinnilla luonnollisesti kulmat kuosiin

Kulmakarvojen laminointi on kivuton, noin tunnin mittainen prosessi. Tanja Tikka demonstroi Heilille laminoinnin eri vaiheet. Hanna-Mari Lappalainen Kulmakarvojen laminointi on kivuton, noin tunnin mittainen prosessi. Tanja Tikka demonstroi Heilille laminoinnin eri vaiheet.

Luonnollisen tuuheat kulmakarvat ovat nyt in. Laminoinnilla voidaan pelastaa juhlapäivää varten nekin kulmakarvat, jotka eivät selvinneet täysin vaurioitta 2000-luvun vaihteesta.

Kulmakarvojen ehostaminen on muotoutunut yhdeksi viime vuosien suurimmista kauneustrendeistä: ensin tulivat näyttävät ja viimeisen päälle ehostetut Instagram-kulmat, nyt halutaan Cara Delevignen jalanjäljissä luonnollisen tuuheat, jopa pörröiset kulmakarvat. Tämän myötä viime vuonna trendiksi muotoutui kulmakarvojen laminointitekniikka, joka on noussut suureen suosioon myös Joensuussa: vasta tammikuun alussa laminoinnit aloittanut Studio Envy Eyesin yrittäjä Tanja Tikka on ehtinyt tehdä jo useita laminointeja helmikuun alkuun mennessä.
– Laminoinnin teho perustuu siihen, että siinä missä kulmien karvat kasvavat usein luonnostaan hieman alaviistoon, laminoinnissa karvat ikään kuin litistetään ja muotoillaan ylöspäin, jolloin kulmat näyttävät tuuheammilta, Tikka selostaa.
Laminointi antaa ohuenkin näköiselle kulmakarvalle yllättävää volyymia; ylöspäin suuntautuvan muotoilunsa vuoksi tekniikka antaa siis kulmille englanninkielisen nimensä mukaisesti brow liftingin eli kulmien kohotuksen.
Laminoinnin teko kestää noin tunnin verran, ja tuona aikana kulmakarvat puhdistetaan, asetellaan aluksi muotoonsa kevyellä vesipohjaisella liimalla ja tämän jälkeen käsitellään taivutusaineella, joka avaa karvan suomuja ja saa karvan taipumaan haluttuun asentoon. Tämän jälkeen kulmat kiinnitetään siihen tarkoitetulla aineella, värjätään kestovärillä ja lopuksi muotoillaan.
– Laminoinnin jälkeen suosittelen myös käyttämään kulmille ja ripsille tarkoitettua hoitotuotetta kotona. Kulmat kaipaavat hoitoa samalla tavalla kuin hiuksetkin, Tikka kertoo.

Tulos kestää muutaman viikon
Laminoinnin jälkeen monelle riittää vain kulmakarvojen harjaus aamuisin kuosiin tai vaihtoehtoisesti pieni sipaisu kulmageeliä pitämään karvat paikallaan. Laminointi kestää karvankasvusta riippuen kolmesta kuuteen viikkoon, ja lopulta se kasvaa pois.
Mikäli kulmakarvat tahtoo laminoida esimerkiksi juhlapäivää varten, voi laminoinnin periaatteessa tehdä vaikka samana päivänä H-hetken kanssa.
– Melkein kuitenkin suosittelisin tekemään sen kolme tai neljä päivää ennen varsinaista tapahtumaa, jotta väri ehtii hiukan tasoittua, Tikka opastaa.
Laminointi sopii Tikan mukaan pääsääntöisesti myös allergikoille, vaikkakin allergisen reaktion mahdollisuus on aina otettava huomioon vastaavien kemiallisten aineiden tullessa kyseeseen. Allergian lisäksi laminoinnin esteenä voivat olla erilaiset haavat ja ruhjeet silmien tai kulmakarvojen välittömässä läheisyydessä sekä alopecia.

Microblading on yhä suosituin
Laminointi on esimerkiksi microbladingia hellävaraisempi tekniikka, sillä laminoinnissa käsitellään ja muotoillaan vain omaa karvaa siinä missä microbladingissa kulmakarvasta tehdään tuuheamman näköinen pigmentoimalla ihoa.
Tanja Tikan mukaan laminointi antaa aavistuksen microbladingia luonnollisemman lopputuloksen, vaikkakaan jälki ei luonnollisesti myöskään kestä yhtä kauaa kuin microbladingissa.
Vaikka laminointi on kasvattanut suosiotaan lyhyessä ajassa suuresti, on Tikan mukaan microblading ollut toistaiseksi kaikista yleisin menetelmä kulmakarvojen ehostamiseksi. Tällä tekniikalla tehdyt kulmat kestävät noin vuoden, mutta mikäli tulosta tahtoo ylläpitää, tulee kulmia vahvistaa noin kymmenen kuukauden kuluttua ensimmäisestä hoidosta.
– Eikä niitä oikeastaan voi verrata keskenään, koska menetelmät ovat niin erilaisia.
Microbladingin sijasta Tikka vertaisi laminointia ennemmin kulmien kestovärjäykseen, jonka yhteydessä kulmat värjätään ja muotoillaan, mutta niitä ei kohoteta laminoinnin tapaan.
Tikka muistuttaa, että erilaiset kulmien ehostusmenetelmät soveltuvat miehillekin – myös miehet muotoilevat nykyisin kulmiaan aiempaa enemmän.
– Vielä ei ole tosin miehiä käynyt kulmahoidoissa, Tikka tuumaa.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä