Julkaistu    |  Päivitetty 
Hanna-Mari lappalainen

Vielä ei ole asiaa jääladuille

Siinä missä viime vuonna jäälatuja ei saatu Joensuussa avattua ollenkaan, on kaupungin liikuntapaikkamestari Jyrki Renvall toiveikas tämän vuoden suhteen. Toistaiseksi jää on liian ohut ja lunta on liian vähän, mutta tulevat säät näyttävät otollisilta jäälatujen tekoa varten.

– Moottorikelkkailijan hukkumisesta Pyhäsaaren vieressä ei ole vielä pitkä aika, joten kyllä tässä vielä odotellaan. Nyt jään päälle on satanut pakkaslunta, joka eristää, joten jään muodostuminen hidastuu, Renvall kertoo.

Renvallin mukaan kaupunki tähtää siihen, että ladut olisivat valmiina viimeistään Pyhäselän jäähiihtoa varten eli maaliskuun alkuun. Siihen on tähdätty aiempinakin vuosina.

– Nyt on onneksi luvattu aika mukavia pakkaskelejä ja vähän luntakin, niin kyllä ne jäät vahvistuvat vielä hyvästi.

Nykyisin latukoneilla ei enää mennä jäälle, vaan ladut tampataan moottorikelkoilla. Lunta kunnollisille jääladuille tarvittaisiin Renvallin mukaan parikymmentä senttiä.

– Siihen luottaisin, niin on vähän painumavaraakin. Kyllähän sitä lunta tarvitaan enemmän kuin tällä hetkellä.

Renvallin mukaan latuja on ryhdytty aiempina vuosina vähitellen merkkaamaan ja pohjustamaan kovien pakkasjaksojen jälkeen.

– Eihän sinne miehiä voi väkisin laittaa, vaan pitää pelata varman päälle ja odotella hyviä olosuhteita. Jos me lähdemme sinne merkkailemaan, siellä on hiihtäjät perässä, Renvall toteaa.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä