Julkaistu    |  Päivitetty 
Pia Paananen

Pohjaa pääsykokeita varten tai osaamisen täydennystä

Ammattiopiston opettajille jatkuva haku on samalla ilo ja haaste. Kuvallisen ilmaisun lehtori Marja-Riitta Siimala ohjaa noin 50 opiskelijaa, joiden ikähaitari on nuorista keski-ikäisiin ja moni tulee opiskelemaan jatkuvan haun kautta.

–  Jokainen etenee henkilökohtaisen opetussuunnitelmansa mukaan, ja opinnot kestävät lähtötason mukaan yleensä puolestatoista kolmeen vuotta.

Siimala kertoo, että kuvallisen ilmaisun perustutkintoon johtavia koulutuksia on vähennetty viime vuosina.

Alalle haluavat nuoret tulevat Outokummun koulutukseen hyvin kaukaakin eri puolilta Suomea.

–  Koulutuksemme tarjoaa sellaisen kuvallisen ilmaisun osaamisen, jota nykyään tarvitaan ammattikorkeakoulujen tai taideyliopistojen pääsykokeissa. Vastaavia koulutuksia on tällä hetkellä Suomessa enää muutamia, Siimala kertoo.

Koulutus on suosittu myös aikuisopiskelijoiden ja alanvaihtajien keskuudessa. Moni tietää jo tullessaan mitä osaamista hän on tullut hakemaan.

–  Aikuisopiskelijat ovat ottaneet selvää tarjonnasta, ja tietävät millaisia taitoja tarvitsevat. Esimerkiksi yrittäjyysopinnot tai graafisen suunnittelun opinnot ovat hyvin kysyttyjä lisäosia.

Nykyään Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampukselta valmistuu sivuaineenaan kuvataidetta opiskelleita opettajia. Siimala arvioi, että tämä vahvistaa entisestään Pohjois-Karjalan merkitystä kuvataidemaakuntana.

–Meidänkin opiskelijoita on jatkanut korkeakouluihin kuvataideopintoja jatkamaan.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä