Julkaistu    |  Päivitetty 

Radio Rex tekee paluun

Radio Jokisena aloittanut nykyinen Iskelmä Rex on yksi Suomen pitkäikäisimmistä yhtäjaksoisesti toimineista paikallisradioista. Sanomalehti Karjalaisen omistukseen vuonna 2018 siirtynyt radiokanava uudistaa toimintamallinsa kevättalven aikana ja palaa maakunnalliseksi toimijaksi. Uuden kanavan lähetykset tehdään kokonaan paikallisesti.

–  Nykyisin Iskelmä Rex -nimellä toimiva kanava on tehnyt Iskelmä-ketjun kanavista tähänkin mennessä eniten paikallista sisältöä, jonka osuutta on kasvatettu jatkuvasti, kertoo radiotoimialan päällikkö Liina Mustonen

Nyt yhteistyö monikansallisen ketjun kanssa on päättymässä, ja Iskelmä Rexin tilalle lanseerataan Radio Rex.

–  Muut kaupalliset radiokanavat tuntuvat keskittyvän julkkiskulttuurin pönkittämiseen, mutta me haluamme tuoda meidän tavallisten pohjoiskarjalaisten asiat ja keskustelunaiheet radioon ja osaksi kuuntelijoiden arkea. Kuuntelijoille annetaan myös merkittävästi nykyistä enemmän vaikutusmahdollisuuksia kanavan sisältöön, Mustonen kertoo.

–  Paikallisen paluu -lausahdus on pyörinyt päässäni pian vuoden. Ensin varovaisena haaveena ja nyt konkreettisena muutoksena.

Karjalaisen toimitus osallistuu vahvasti uuden kanavan laadukkaan, pohjoiskarjalaisen journalistisen sisällön tuotantoon.

Sisältöyhteistyötä Radio Rexin kanssa tullaan jatkossa syventämään entisestään.

Uudistuneen Radio Rexin lanseeraus tapahtuu keväällä 2020. Nykyiset lähetystaajuudet säilyvät samoina myös jatkossa.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä